home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΑυτοδιοίκηση

Τάσος Χρονης: Τι μάθαμε την εβδομάδα που πέρασε…

Τη δική του απάντηση στα όσα του καταλογίζει η αντιπολίτευση δίνει ο δήμαρχος Επιδαύρου Τάσος Χρόνης. Είχε προηγηθεί η τοποθέτηση του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πορεία Δημιουργίας» Αλέκου Τσιλογιάννη για συγκεκριμένα θέματα που αφορούν το Δήμο.

Όπως σημειώνει ο δήμαρχος Επιδαύρου:

«Για να δούμε λοιπόν τι μάθαμε την εβδομάδα που πέρασε σε τοπικό επίπεδο:

1) Οι ορκωτοί λογιστές είναι άσχετοι με τη διενέργεια ελέγχων ενώ εμείς με τα μπακαλοτεύτερα​ ξέρουμε καλύτερα!

2) Είναι (σχεδόν) ποινικό αδίκημα να αναφέρεις το πόρισμα των ορκωτών λογιστών εάν δεν αρέσει σε κάποιους το αποτέλεσμα και τίθεται υπό αμφισβήτηση

3) Πρέπει ο εκάστοτε δήμαρχος ή πρόεδρος νομικού προσώπου να κάνει τον εισαγγελέα και τον λογιστή και να γνωρίζει τις αποφάσεις απο πρίν ή απλά να τις μαντεύει! Και εάν δεν μπορεί υπάρχουν άνθρωποι στο Δήμο που πολύ απλά προσθαφαιρούν ποσά και βγάζουν αποτελέσματα!

4) Υπερασπίζεσαι τα μέλη των σχολικών επιτροπών μόνο αν αποδείξεις ότι το έλλειμμα είναι μικρότερο και οχι αν αποκαλύψεις τον πραγματικό υπεύθυνο.

5) Η μείζονα αντιπολίτευση δεν είναι σίγουρη ότι υπάρχει υπεξαίρεση,​ για το έλλειμμα κάτι έχει ακούσει μάλλον, προφανώς στο δικαστήριο όπου αποδέχθηκε ο κατηγορούμενος την​ ενοχή του είχε φύγει ( …

6) Το ότι υπάρχει έλλειμμα σε έλεγχο ”δεν σημαίνει τίποτε, αυτά μπορεί να δημιουργηθούν ή και να καλυφθούν” (κατά λέξη – μιλάμε πάντα για την συγεκριμένη περίπτωση). Υ.Γ. μακάρι να καλυφθούν!!!!!!!!

7) Όταν εκσυγχρονίζεται ένα σχολείο,​ ένα άλλο κλείνει!( ενημερωτικά ένα σχολείο κλείνει όταν έχει κάτω από 5 μαθητές ή όταν κάνει πρόταση ο δ-ντης εκπαίδευσης, το δημοτικό συμβούλιο την αποδεχθεί και φυσικά παρθεί η σχετική απόφαση από το υπουργείο παιδείας)

8) Μπορούσαν και οι προηγούμενοι να κάνουν το έργο του Δημοτικού σχολείου στο Λυγουριο αλλά δεν ήθελαν τελικά!! Δηλαδή κάποιοι σκόρπαγαν χιλιάδες ευρώ στις μελέτες αλλά δεν είχαν σκοπό να κάνουν το έργο. Άρα​ κάποιοι έλεγαν στον κόσμο ότι ετοιμάζουν έργα και μελέτες ενώ πραγματικά είχαν άλλα σχέδια (άραγε σε πόσα “έτοιμα έργα “, που λένε ότι μας άφησαν να έγινε αυτό?)

9) Δεν έγινε ΕΔΕ για υπάλληλο που είχε υπεξαιρέσει ποσό, το οποίο ανακαλύφθηκε επι θητείας μας (η αλήθεια είναι ότι έχει τελειώσει η ΕΔΕ από το καλοκαίρι κ έχει επιβληθεί η ποινή!!! Φυσικά δεν υπάρχει έλλειμμα και τα χρήματα είναι στο ταμείο αμέσως μόλις το ανακαλύψαμε!)

10) παραδέχεται η μείζονα αντιπολίτευση ότι στην διαχείριση της καθημερινότητας τα πάμε καλά αλλά η μέχρι τώρα πορεία μας ”απέχει των αναγκών της καθημερινότητας” ( σύνθετο πρόβλημα για δυνατούς λύτες)

Χωρίς καλαμπούρια τώρα!

Η οποιαδήποτε καλόπιστη (ή και κακόπιστη πολλές φορές) κριτική είναι καλοδεχούμενη και βοηθά τόσο στη δημοκρατική λειτουργία του Δήμου όσο και στο έργο της δημοτικής αρχής, αρκεί να μην διαστρεβλώνει την πραγματικότητα, δημιουργεί προϋποθέσεις σύγχυσης της κοινωνίας και φυσικά λειτουργεί εις βάρος των όποιων έργων ή προγραμμάτων προχωρούν.

Τα αυτιά μας είναι πάντα ανοιχτά.

Δεν τα κάνουμε όλα τέλεια ούτε ασχολούμαστε με το χθες εαν δεν μας τσιγκλισουν αυτοί που είναι το χθες!

Δεν είναι όλα αντιπολίτευση ούτε όλα να ΄χαμε να λέγαμε.

Για τον λόγο αυτό τα συμβούλια μας ειναι πλέον ανοιχτά και ακούγονται όλες οι απόψεις.
Οι αποφάσεις όμως πρέπει να παρθούν με κριτήρια που κάποιες φορές ίσως δεν αρέσουν σε όλους!
Σεβαστό!

Αυτό που θέλει προσοχή είναι η παραφιλολογία. Και αυτό δεν το κάνει η δημοτική αρχή!
Κάθε μέρα απολογουμαστε στους δημότες μας για ΤΑ ΠΑΝΤΑ! Άρα είμαστε προσεκτικοί αν μη τι άλλο!

Όσο για το έλλειμμα και να το κλείσουμε εδώ, δεν κυνηγάμε να αποδείξουμε το ποσό με αλχημείες, αυτό είναι δουλειά της Ενιαίας Αρχής Διαφάνειας και του Εισαγγελέα!

ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΊ ΜΗΔΕΝΙΚΌ ΤΟ ΈΛΛΕΙΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΝΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΥΟΥΜΕ!

Αλλά τώρα το ΜΟΝΟ ΕΠΙΣΗΜΟ πόρισμα (εδώ και 5 χρόνια) λέει έλλειμμα 176.000!

Πρέπει όλοι να αποδεχθούμε και να συμφωνήσουμε ότι θα πηγαίνουμε με τα επίσημα στοιχεία για να προστατεύσουμε αυτούς που δεν φταίνε σε τίποτα!»

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button