home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΚοινωνίαΑχαΐα

Πάτρα: Συναγερμός στις Φυλακές Αγίου Στεφάνου από συρροή κρουσμάτων

Συναγερμός έχει σημαίνει στην Πάτρα από τα απανωτά κρούσματα σε κρατούμενους στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου.  

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr έγιναν έλεγχοι σε μία πτέρυγα 300 ατόμων και εντοπίστηκαν 39 κρούσματα. Το πιθανότερο είναι από τον έλεγχο και σε άλλες πτέρυγες να προκύψουν κι άλλα. 

Στον ΕΟΔΥ έχει σημάνει συναγερμός για την καταγραφή της κατάστασης και την ιχνηλάτηση των επαφών.

Στο θέμα αναφέρθηκαν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αχαΐας, Σία Αναγνωστοπούλου και Κώστας Μάρκου οι οποίοι έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

«Είχαμε, πολλές φορές, εντοπίσει και προειδοποιήσει τη κυβέρνηση ότι η κατάσταση στα Σωφρονιστικά Καταστήματα της χώρας εγκυμονεί πολλούς κινδύνους για τους κρατούμενους και τους υπαλλήλους μπροστά στην πανδημία. Οι αρμόδιοι συστηματικά κώφευσαν και εξακολουθούν να κωφεύουν παρά τα επανειλημμένα κρούσματα σε όλη την επικράτεια. Τώρα η κατάσταση δείχνει δυστυχώς να επιδεινώνεται ραγδαία. Σήμερα διαπιστώθηκαν από τον ΕΟΔΥ 39 θετικά κρούσματα στο Κατάστημα «Αγ. Στεφάνου» της Πάτρας. Ο αριθμός αυτός αφορά μόνο 300 ελέγχους από το σύνολο των 700 κρατουμένων και έπεται συνέχεια. Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο κατάστημα δεν διαθέτει μόνιμο γιατρό!

Καλούμε την ύστατη στιγμή τη κυβέρνηση Μητσοτάκη και το Υπουργείο Προστασίας του  Πολίτη  να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας όλων των εμπλεκομένων στα Σωφρονιστικά Καταστήματα με ελέγχους και μέτρα αποσυμφόρησης των φυλακών».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button