home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
Οικονομία

Χάρτινες αποδείξεις: Δεκτές υπό προϋποθέσεις στο χτίσιμο του αφορολόγητου

Μια καινούργια ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα συνδέεται με το Taxisnet και θα είναι σχεδιασμένη για να ανεβάζει ο φορολογούμενος όσες αποδείξεις αγορών πλήρωσε με μετρητά, ετοιμάζει για να δώσει σε χρήση η ΑΑΔΕ.

Και αυτό θα μπορεί να γίνεται και από το tablet ή το κινητό, κατεβάζοντας εφαρμογή από το Google Play ή το App Store σκανάροντας από smartphone το QR Code της απόδειξης.

Έτσι, αντί να στέλνει με φακέλους και σακούλες στην εφορία τις «χάρτινες» αποδείξεις του όπως προ δεκαετίας συνέβαινε, ο φορολογούμενος θα τις διαβιβάζει ηλεκτρονικά στην ΑΑΔΕ. Και τότε θα μετράνε και αυτές στο ποσοστό 30% του εισοδήματος, που αναγκαστικά θα πρέπει να δαπανάται με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newmoney.gr οι πληρωμές αυτές με μετρητά, εφόσον θα ψηφιοποιούνται στη συνέχεια από τον φορολογούμενο, θα μπορούν να συνυπολογίζονται ενδεχομένως και στους λαχνούς για την κλήρωση αποδείξεων κάθε μήνα, με έπαθλο 1.000 ευρώ. Ως τώρα προσμετρούνται μόνον οι αγορές που εξοφλούνται μέσω τραπέζης, με κάρτες ή ebanking κλπ.

Το σχέδιο αυτό, όπως το αποκάλυψε ο Υπουργός αναπληρωτής Οικονομικών  Θεόδωρος Σκυλακάκης στην εκπομπή του ΑΝΤ-1 Πρωινοί Τύποι με τον Νίκο Ρογκάκο και τον Παναγιώτη Στάθη, ετοιμάζεται για να εφαρμοστεί το 2021. Δεν θα ισχύσει δηλαδή αναδρομικά για τις αγορές που έγιναν το 2020.

Αυτό σημαίνει ότι δεν θα διευκολύνει στη κάλυψη δαπανών 30% επί των εσόδων του 2020. Και συνεπώς, στο οικονομικό επιτελείο θα αναμένουν να δουν στις δηλώσεις και στα εκκαθαριστικά φόρου εισοδήματος, πόσοι πέφτουν στην παγίδα και δεν μπόρεσαν να πιάσουν το 30% των δαπανών. Αν διαπιστωθεί ότι το πρόβλημα λαμβάνει διαστάσεις –ιδίως λόγω του ότι η αγορά παρέμεινε κλειστή επί μήνες και περιορίστηκε δραστικά η κατανάλωση- τότε το οικονομικό επιτελείο αναμένεται να σπεύσει να χαλαρώσει την απαίτηση που επέβαλε για δαπάνη 30% του εισοδήματος με πλαστικό χρήμα.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button