home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΑυτοδιοίκηση

Αλέκος Τσιλογιάννης: Μεγαλώνει το χάος στο Δήμο Επιδαύρου

H δημοτική παράταξη Επιδαύρου «Πορεία Δημιουργίας» του Αλέξανδρου Τσιλογιάννη, με ανακοίνωσή της τοποθετείται για θέματα που αφορούν το Δήμο Επιδαύρου, επισημαίνοντας πως «το χάος μεγαλώνει».

Η ανακοίνωση Τσιλογιάννη:

«Η ΠΟΡΕΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ αναγκάζεται να δημοσιοποιήσει την θέση της απέναντι στα “καυτά” προβλήματα του Δήμου μας καθώς διαπιστώνεται ότι υπάρχει ακόμα ασάφεια στην στάση του δημάρχου και των παρά αυτόν συμβούλων, οπότε και η παρέμβασή μας κρίνεται αναγκαία.

Θέλουμε τόσο να επικροτήσουμε σε κάποια σημεία, όσο και να κρατήσουμε αποστάσεις σε κάποια άλλα και να ξεκαθαρίσουμε τη θέση μας σε ορισμένα ακόμα. Κυρίως όμως θέλουμε να ξεφύγουμε από την αδράνεια που επικρατεί και να προκαλέσουμε την όποια δημιουργικότητα που θα συμβάλλει στην εξέλιξη της περιοχής μας.

Σήμερα διαπιστώνουμε:

ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ -ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ

Η υπόθεση έχει παραπεμφθεί στα αρμόδια ελεγκτικά όργανα και περιμένουμε. Η ενασχόληση με το θέμα όπως συνέβη στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο θολώνει και δημιουργεί ασάφειες. Εάν υπάρχουν ελλείματα ή όχι, δε σημαίνει τίποτε. Αυτά μπορεί να δημιουργηθούν ή και να καλυφθούν. Το ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ είναι ένα: εάν υπάρχει υπεξαίρεση; Σε αυτό η ΠΟΡΕΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ είναι κάθετη ότι δεν υπάρχει ανοχή και πρέπει να φθάσει έως τέλος με ονοματεπώνυμο. Θεωρούμε ότι οι λεονταρισμοί όπως ακούστηκαν στο ΔΣ από τον δήμαρχο ότι “όποιος βάζει το χέρι στο μέλι θα του κοπεί” δεν αποτυπώνουν την πραγματική εικόνα καθώς πέρυσι διαπιστώθηκε ότι υπάλληλος έβαλε το χέρι στο μέλι και τελικά, με τον ίδιο δήμαρχο, η υπόθεση πέρασε στο αρχείο και δεν έγινε ΕΔΕ όπως είχε ζητήσει η ΠΟΡΕΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ. Άρα ας είμαστε φειδωλοί στις δηλώσεις και ουσιαστικοί στις πράξεις.

Το θέμα των σχολικών Επιτροπών και τον Διαχειριστικό έλεγχο περιόδου 2011-2016 έχει πόρισμα Ορκωτών Ελεγκτών και σήμερα παραπέμφθηκε στα αρμόδια ελεγκτικά όργανα. Περιμένουμε την εξέλιξη χωρίς λόγια που δημιουργούν εντυπώσεις.

Σε συνάφεια με το προηγούμενο θέμα είναι και η υπόθεση της Επιχείρησης Ύδρευσης-Αποχέτευσης.

Η ΠΟΡΕΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ προκάλεσε την διενέργεια έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου το οποίο και έγινε και ελήφθη απόφαση για έκτακτο έλεγχο για τις Σχολικές Επιτροπές και όλα τα νομικά πρόσωπα του Δήμου. Άρα περιμένουμε να δούμε τις κινήσεις για τον έλεγχο της επιχείρησης Ύδρευσης-Αποχέτευσης καθώς και εκεί πρέπει να πέσει φώς και να αποκαλυφθεί το πώς λειτούργησε στην επίμαχη περίοδο και πώς συνεχίζει να λειτουργεί σήμερα. Υπάρχει εκεί μελανό σημείο ή όχι.

Οι 4 νέες αίθουσες στο Δημοτικό Σχολείο Λυγουριού

Χαιρετίζουμε το έργο το οποίο αποτελεί επιδίωξη πολλών ετών και από πολλές δημοτικές αρχές. Όμως πρέπει να επισημάνουμε ότι δημιουργεί δεδομένα ο τρόπος με τον οποίο προχώρησε. Εάν η εξέλιξή του οδηγεί σε συρρίκνωση των δημοτικών σχολείων του Δήμου και ζητηθεί αυτό τότε δεν αρκεί η δήλωση ευθύνης του δημάρχου ότι η πρόθεση είναι να μην κλείσει κανένα σχολείο. Δε μπορεί να στηριζόμαστε σε προθέσεις και δηλώσεις που δεν διασφαλίζουν την αποκεντρωμένη με κοινωνικό χαρακτήρα διάρθρωση των δημοτικών σχολείων του δήμου.

Συνοψίζουμε επισημαίνοντας ότι: Η έως σήμερα πρακτική παραμένει σε επίπεδο θεωρίας. Απέχει των αναγκών της καθημερινότητας και δε δίνει λύσεις που θα ωφελήσουν την περιοχή και τους πολίτες. Καλούμε τους διοικούντες να προχωρήσουν πιό αποτελεσματικά καθώς πέρασε μεγάλο χρονικό διάστημα όπου αποτέλεσμα δεν είδαμε ούτε σε θέματα παλαιά-εκκρεμότητες ούτε σε πρωτοβουλίες. Η διαχείριση της καθημερινότητας δε συνιστά έργο. Συντηρεί απλώς την αδράνεια».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button