home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
Ρεπορτάζ

Προσοχή! Διαδικτυακή απάτη για Όσκαρ σεναρίου στην Πάτρα

Μια διαδικτυακή απάτη για …Όσκαρ σεναρίου καταγράφεται στην Πάτρα τις τελευταίες μέρες. Συγκεκριμένα, χάκερς καταφέρνουν και μπαίνουν σε λογαριασμούς του Messenger φίλων χρηστών του Facebook και προσπαθούν να αποσπάσουν χρήματα!

Στην Πάτρα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του tempo24 έχουν καταγραφεί αρκετά τέτοια “χτυπήματα” και παραμένει άγνωστο αν κάποιοι την έχουν πατήσει. Συνήθως οι απατεώνες χάκερς εμφανίζονται λίγο πριν τα μεσάνυχτα, και με την δικαιολογία πως “κάτι έπαθε η κάρτα τους” και…. “πρέπει να πληρώσουν λογαριασμό που λήγει”.

Zητούν από τον φίλο ή την φίλη τους τα στοιχεία και το pin της δικής τους κάρτας προκειμένου να πληρώσουν οι ίδιοι την οφειλή τους!

Δεν ζητούν δηλαδή “δανεικά” αλλά τον αριθμό και τον κωδικό της κάρτας. Και φυσικά στη συνέχεια… θα την “αδειάσουν” σε δευτερόλεπτα.

Τελευταίο θύμα των χάκερς γνωστή Πατρινή η οποία φυσικά δεν την πάτησε.

Οι απατεώνες είχαν “χακάρει” το Messenger της καλύτερής της φίλης.

Στη συνέχεια η γνωστή Πατρινή επικοινώνησε τηλεφωνικά με την φίλη της. Η οποία εκείνη την ώρα προσπαθούσε να κατάλαβε τι συμβαίνει με το Messenger της καθώς δεν μπορούσε να το χρησιμοποιήσει. Δεν είχε φυσικά ιδέα πως ο χάκερ συνομιλούσε με την “κολλητή” της. Στη συνέχεια απευθύνθηκε σε Αστυνομία και δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος για τα περαιτέρω.

Δείτε τον διάλογο που προηγήθηκε:

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button