home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΚορινθίαΨυχαγωγία

Το πελώριο κρουαζιερόπλοιο «Braemar» θα ξανακάνει κασκαντερικά κόλπα στον Ισθμό της Κορίνθου το 2022

Οριακή αλλά και εντυπωσιακή συνάμα ήταν η διέλευση του πολυτελούς κρουαζιερόπλοιου «Braemar» από τον Ισθμό της Κορίνθου, στις 9 Οκτωβρίου του 2019. Πρόκειται για ένα βρετανικό κρουαζιερόπλοιο 195 μέτρων, το οποίο είχε περάσει πέρασε ξυστά από τη διώρυγα, κόβωντας την ανάσα και προκαλώντας ποικίλα σχόλια.

Το εντυπωσιακό κρουαζιερόπλοιο «Braemar» του βρετανικού στόλου της «Fred. Olsen Cruise Lines», μήκους 195,9 μέτρων, είχε κατακτήσει επάξια τον τίτλο του μεγαλύτερου πλοίου που έχει διέλθει ποτέ από την Διώρυγα της Κορίνθου.

Τώρα η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θέλει να επαναλάβει τον ιστορικό διάπλου στον Ισθμό της Κορίνθου τον Απρίλιο του 2022, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Mirror».

Το κρουαζερόπλοιο θα σηκώσει άγκυρα από το Σαουθάμπτον, και για 25 διανυκτερεύσεις το κόστος ανά επιβάτη θα ανέρχεται σχεδόν σε 5.000 λίρες.

Από τις φωτογραφίες που είχε δώσει στη δημοσιότητα πριν από δύο χρόνια η εταιρεία, το κρουαζιερόπλοιο ίσα που χωρούσε στη διώρυγα. Οι 1.200 επιβαίνοντες κρατούσαν την ανάσα τους καθώς το κρουαζιερόπλοιο πλάτους 22,5 μέτρων περνούσε μέσα από το στενό πέρασμα του Ισθμού της Κορίνθου, πλάτους μόλις 24 μέτρων και μήκους 6,3 χιλιομέτρων.

Η εταιρεία Fred Olsen στην οποία ανήκει το κρουαζιερόπλοιο, προσπαθεί να δημιουργήσει αναμνήσεις που διαρκούν μια ζωή και με τους επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου να βρίσκονται τόσο κοντά στις άκρες της διώρυγας, ώστε να μπορούν σχεδόν να αγγίξουν τα φύλλα των δέντρων, είχε αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Βέβαια απαραίτητη προϋπόθεση ώστε να πραγματοποιηθεί εκ νέου το τολμηρό εγχείρημα, να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες στον Ισθμό, ώστε να σταματήσουν οι κατολισθήσεις που τώρα ταλαιπωρούν τη διώρυγα, διατηρώντας την κλειστή.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button