Τρίτη, 2 Μαρτίου, 2021
Home design
Αρχική Αθλητισμός Επιστρέφει στη δράση ο Διομήδης - Ανοίγουν πόλο, χάντμπολ, γυναικείο μπάσκετ

Επιστρέφει στη δράση ο Διομήδης – Ανοίγουν πόλο, χάντμπολ, γυναικείο μπάσκετ

Τι αναφέρει σε ανακοίνωση της η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού

Σχετικά

Σύντομα επιστρέφει στη δράση ο Διομήδης Άργους, καθώς τη σύμφωνη γνώμη της έδωσε η Επιτροπή των Ειδικών προκειμένου ν’ ανοίξουν και άλλα αθλήματα από αυτά που ήδη έχουν επιτραπεί. Έτσι λοιπόν το άλλο Σαββατοκύριακο αναμένεται να ξεκινήσουν οι αγώνες στην Α1 κατηγορία ανδρών και γυναικών στο πόλο, στην Α1 κατηγορία ανδρών και γυναικών στο χάντμπολ και στην Α1 μπάσκετ γυναικών.

Επίσης, δόθηκε το πράσινο φως για να ξεκινήσουν προπονήσεις στην Α2 μπάσκετ ανδρών, στην Football League στο ποδόσφαιρο, στην πρώτη κατηγορία ποδοσφαίρου σάλας και στην πρώτη κατηγορία του γυναικείου ποδοσφαίρου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού:

«H Επιτροπή Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες εισηγήθηκε θετικά, αναφορικά με αιτήματα του Υφυπουργείου Αθλητισμού για την έναρξη αγώνων πρωταθλημάτων και προπονήσεων και η «Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19» ενέκρινε ομόφωνα:

Την έναρξη των αγώνων, το αργότερο στις 27-28/02/2021, των πρωταθλημάτων:

  • Α1 μπάσκετ Γυναικών,
  • Α1 χάντμπολ Ανδρών και Γυναικών
  • Α1 πόλο Γυναικών και Ανδρών πόλο

με βάση τα ισχύοντα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα και με την επισήμανση της επιστροφής των ομάδων στην έδρα τους αυθημερόν, όταν συμμετέχουν στην διεξαγωγή αγώνων εκτός νομού.

Την έναρξη των προπονήσεων στα πρωταθλήματα:

  • Α’ Εθνικής ποδοσφαίρου Γυναικών,
  • Γ’ Εθνικής ποδοσφαίρου Ανδρών,
  • Α2 μπάσκετ Ανδρών
  • Α’ Εθνικής Ποδοσφαίρου Σάλας Ανδρών,

με τις προϋποθέσεις διενέργειας εβδομαδιαίων τεστ.

Την έναρξη των προπονήσεων και στα κλειστά κολυμβητήρια για:

  • αθλητές σωματείων σε αγωνιστικό επίπεδο,
  • υποψηφίους των ΣΕΦΑΑ και των Στρατιωτικών Σχολών,

άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας (θεραπευτική κολύμβηση), υπό τους όρους τήρησης των αποστάσεων (ένα άτομο ανά 30 τ.μ. κολυμβητικής δεξαμενής), με κλειστά αποδυτήρια και διενέργειας εβδομαδιαίων τεστ.

Την έναρξη λειτουργίας επτά χιονοδρομικών κέντρων (χωρίς την λειτουργία των σαλέ) για την προπόνηση των αθλητών που ανήκουν σε σωματεία χιονοδρομίας (με λίστες επικυρωμένες από την Ομοσπονδία), ώστε να καταστεί εφικτή η διεξαγωγή του πρωταθλήματος τον Μάρτιο, με τις προϋποθέσεις της χρήσης των lift από ένα άτομο, της υποχρεωτικής χρήσης προστατευτικής μάσκας και διενέργειας τεστ.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα υπάρχουν με την έκδοση της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης και κατόπιν με την εξειδίκευση που θα ακολουθήσει από τη ΓΓΑ για κάθε τομέα αθλητικής δραστηριότητας.».

Περισσότερα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Home design