home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Έσπασαν τα θερμόμετρα στην Πυργέλα: Οι αγρότες ξενύχτησαν στα χωράφια για τον πάγο

Νύχτα αγωνίας πέρασαν οι αγρότες εσπεριδοειδών και κηπευτικών στην Αργολίδα και σε πολλές περιοχές της Πελοποννήσου, αγωνιώντας για την παραγωγή τους, αφού ο παγετός έδειξε τα δόντια του, με τα θερμόμετρα να γράφουν «απαγορευτικές» για τις καλλιέργειες θερμοκρασίες.

Η θερμοκρασία έπεσε πολύ κάτω από το μηδέν και πολλοί καλλιεργητές ξενύχτησαν στα κτήματα για να ελέγχουν τη λειτουργία των αντιπαγετικών συστημάτων που χρησιμοποιούν. Χαρακτηριστική είναι η παραπάνω εικόνα από αντιπαγετική εγκατάσταση που έδειχνε στις 4.30 τα ξημερώματα -5,6 βαθμούς Κελσίου.

Οι ανεμομείκτες και οι τεχνικές βροχές που χρησιμοποιούν οι αγρότες στα χωράφια για να κρατήσουν λίγο ψηλότερα τη θερμοκρασία λειτουργούσαν όλη τη νύχτα μέχρι το πρωί της Τετάρτης. Το βουητό από τους ανεμομείκτες ακουγόνταν μέχρι τις πόλεις, το Άργος και το Ναύπλιο.

Ο μετεωρολογικός σταθμός της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) στην Πυργέλλα Άργους από νωρίς το βράδυ έδειχνε -2 βαθμούς κελσίου. Όμως όσο περνούσε η νύχτα η θερμοκρασία στα χωράφια έπεφτε ακόμα πιο πολύ.
Χαρακτηριστικός είναι ο πίνακας με τις θερμοκρασίες. Στις 19:30 το απόγευμα της Τρίτης ο μετεωρολογικός σταθμός έδειχνε -2oC, ενώ στις 2.30 τα ξημερώματα οι μετρήσεις έδειχναν -5oC.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis