home design 800x400

home design 1170Χ320

Χρέος ΔΕΥΑΝ: Φιάσκο Καμπόσου βλέπει ο Κωστούρος

Βιολογικός καθαρισμός - Δημήτρης Κωστούρος

Πότε θα πληρωθούν τα χρήματα που ζητάει η ΔΕΥΑ Άργους – Μυκηνών από τη ΔΕΥΑ Ναυπλίου; Ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος τοποθετείται για την έκδοση διαταγής πληρωμής ύψους 1.091.201 ευρώ που απαιτεί το Άργος από το Ναύπλιο να πληρώσει για τη λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού που εξυπηρετεί και τους δύο Δήμους, με διαχειρίστρια τη ΔΕΥΑΑΡ-Μ.

Ο δήμαρχος Ναυπλιέων δεν αρνείται ότι υπάρχει χρέος, ωστόσο αυτό θα αποπληρωθεί «όταν τεκμηριωθούν ακριβώς τα ποσά», όπως επισημαίνει σε δήλωσή του για το θέμα.

Σε ότι αφορά το χρέος ο δρόμος των νομικών διαδικασιών είναι αυτός που θα ακολουθηθεί, σύμφωνα με τον κ. Κωστούρο, ο οποίος βλέπει φιάσκο του Δημήτρη Καμπόσου στην υπόθεση αυτή.

Σε ότι αφορά το πρόβλημα της ρύπανσης του Αργολικού κόλπου υπογραμμίζει πως «Δέχονται τα λύματα ανεπεξέργαστα μέσα στο βιολογικό καθαρισμό και τα αφήνουν στον Αργολικό κόλπο».

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει: «Έχουμε ακούσει πάνω από εκατό φορές ότι ο δήμος Ναυπλιέων φταίει για οτιδήποτε κακό συμβαίνει στον όμορο δήμο. Αυτό το έχουμε πλέον ανέκδοτο».

Μάλιστα αναφερόμενος στο γειτονικό δήμο λέει πως έφθασαν «παραμονές εκλογών να λένε ακόμα και ποιον να ψηφίσει ο λαός του Ναυπλίου».

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο κ. Κωστούρος: «Αν προσπαθούμε να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας για κάθε έγκλημα περιβαλλοντικό για το οποίο είμαστε ένοχοι κάνοντας διαταγές πληρωμής δεν είναι έτσι. Αυτό δεν μπορεί να περνάει. Εδώ θα έπρεπε να απολογούμαστε. Όχι να κουνάμε το δάκτυλο. Γι αυτό λοιπόν μέχρι εδώ».

Αναλυτικά η δήλωση Κωστούρου για το θέμα του Βιολογικού στο παρακάτω βίντεο:

Σχόλια

Ένα σχόλιο

  1. Ευάγγελος Αλεξανδρής

    Το αφήγημα προστριβής αποκαλύπτει και πάλι μια βασική διαφορά στη μέθοδο άσκησης της διαχείρισης της δημοτικής εξουσίας ανάμεσα στους δυο γείτονες Δήμους. Έχουμε δυο πόλεις με σχεδόν ίδιο πληθυσμό, αλλά με διαφορετική κοινωνική σύσταση. Ένας αγροτικός Δήμος από τη μια κατά ενός αστικού Δήμου από την άλλη. Και φυσικά οι δημοτικές αρχές καθρεφτίζονται σε προσωπικότητες με τα σχετικά προφίλ και λογικές, αντίστοιχα. Ο ένας διαθέτει φύλαρχο που ορίζει και διατάζει συμπεριφορές με τα γούστα του και τη νοοτροπία του, ο άλλος αμφισβητεί τον αυταρχισμό, επιδιώκει συμβιβασμό λειτουργικό βασισμένο σε πραγματικές ανάγκες, μετρήσιμες και αξιολογήσιμες. Τα δυο μοντέλα συγκρούονται στις επιλογές των δημοτών πρωτίστως και στη συνέχεια στις προσωπικότητες των εκπροσώπων τους.
    Προσωπικά συμφωνώ με τη λογική του Ναυπλίου, της τεκμηρίωσης δηλαδή κάθε λειτουργικού δημόσιου κόστους και αξιολόγηση του αποτελέσματος μιας συλλογικής προσπάθειας, όπως η καλή λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού. Κάτι που δεν θέλει να εφαρμόσει ο διαχειριστής του και ασκεί αυτάρεσκα, παρά την πλήρη αποτυχία της μονάδας, το αυθαίρετο “δικαίωμα” να διατάζει πληρωμές στη βάση κάποιας παράλογης λογικής του, που θέλει τον υπήκοο να πληρώνει κεφαλικό φόρο ανεξάρτητα από το προϊόν και υπηρεσία, σε ποσότητα και ποιότητα, που του διαθέτει η τοπική αρχή, όπως εμφανίζεται με τη στάση του να κάνει ο Δήμος Άργους Μυκηνών. ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΜΕΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΣΣΟΜΕΝ.
    Οι δομικές αδυναμίες της τοπικής αυτοδιοίκησης και πάλι στο μεγαλείο τους, σύγκρουση νοοτροπιών άσκησης εξουσίας στο προσκήνιο, προνεωτεριστικές κοτζαμπάσικες πρακτικές κλεφτών οδηγούνται στο δικαστήριο για να εξηγήσουν γιατί και πώς κοστολογούνται παροχές και φορολογούνται οι δημότες σε ευρωπαϊκούς Δήμους του 2021 με κεφαλικούς φόρους.
    Μένει τώρα να δούμε αν η Δικαιοσύνη έχει μείνει κι αυτή εορταστικά στο 1821!

newsletter banner anagnostis