home design 800x400
home design 1170Χ320

«Εμπόλεμη» κατάσταση σε Ναύπλιο – Άργος. Νέα διαμάχη για τους γιατρούς των νοσοκομείων

Νέα διαμάχη ξέσπασε ξαφνικά μεταξύ του Άργους και του Ναυπλίου. Μετά το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με το υπέρογκο χρέος της ΔΕΥΑ Ναυπλίου προς τη ΔΕΥΑ Άργους Μυκηνών, έρχεται στο προσκήνιο μια νέα διαμάχη που αφορά στις επικείμενες προσλήψεις γιατρών στα δύο νοσοκομεία.

Το Σωματείο Εργαζομένων της Νοσηλευτικής Μονάδας Ναυπλίου καταλογίζει τοπικιστικές και ανταγωνιστικές συμπεριφορές στο Σωματείο Εργαζομένων Νοσηλευτικής Μονάδας Άργους, που αναφέρεται στην πρόθεση της 6ης ΥΠΕ να στελεχώσει με 7 επιπλέον ιατρούς την Ν.Μ. Ναυπλίου και με μόλις 3 ιατρούς την Ν.Μ. Άργους.

Οι επιστολές

Το Σωματείο Εργαζομένων της Νοσηλευτικής Μονάδας Ναυπλίου αναφέρει:
«Αγαπητοί συνάδελφοι του Σωματείου Εργαζομένων της Ν.Μ. Άργους, είμαστε υποχρεωμένοι να τοποθετηθούμε στην από 11.02.2021 Ανακοίνωσή σας, διότι υπάρχει διαστρέβλωση της πραγματικότητας.
Η Ν.Μ Ναυπλίου και η Ν.Μ. Άργους είναι Διασυνδεόμενα Νοσοκομεία με Κοινή Διοίκηση τα τελευταία εννιά χρόνια και με μηνιαίο εφημεριακό καθεστώς τουλάχιστον δεκατρείς και δεκαεπτά μέρες αντίστοιχα.
Οι εργαζόμενοι της Ν.Μ. Ναυπλίου με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και μοναδικό γνώμονα την ασφαλέστερη και πληρέστερη υγειονομική κάλυψη των πολιτών της Αργολίδας, διεκδικούσαμε, διεκδικούμε και θα διεκδικούμε την ισότιμη και παράλληλη ανάπτυξη των δύο Νοσηλευτικών Μονάδων του Νομού μας.
Ως εκ τούτου δεν επιτρέπονται οι τοπικιστικές και ανταγωνιστικές συμπεριφορές διότι βλάπτουν σοβαρά την υγεία.
Επισυνάπτεται η ανακοίνωσή σας».

Από την πλευρά του το Σωματείο Εργαζομένων Νοσηλευτικής Μονάδας Άργους τόνιζε:
«Διαβάζοντας την ανακοίνωση της 6ης ΥΠΕ, με έκπληξη διαπιστώσαμε την πρόθεση της τελευταίας να στελεχώσει με 7 επιπλέον ιατρούς την Ν.Μ. Ναυπλίου και με μόλις 3 ιατρούς την Ν.Μ. Άργους.
Η Ν.Μ. Άργους βρίσκεται σε καθεστώς γενικής εφημερίας περίπου τις διπλάσιες ημέρες από την Ν.Μ. Ναυπλίου, ενώ στην πρώτη λειτουργούν νευραλγικές κλινικές όπως καρδιολογική μονάδα εμφραγμάτων, ουρολογική, ψυχιατρική και ορθοπεδική κλινική, μονάδα τεχνητού νεφρού και μονάδα αιμοδοσίας, τμήματα τα οποία δεν υφίστανται στην Ν.Μ. Ναυπλίου.

Με βάση τα παραπάνω, το σωματείο εργαζομένων της Ν.Μ. Άργους θεωρεί τουλάχιστον εμπαικτική και διοικητικά άστοχη την ενέργεια πρόσληψης μόλις 3 ιατρών, δεδομένης και της επιβαρυμένης κατάστασης που έχει προκύψει λόγω της πανδημίας που διανύουμε και λόγω του μεγάλου μέρους συνταξιοδότησης ιατρικού, νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού του νοσοκομείου μας.
 
Ζητάμε άμεσα ικανές, στοχευμένες προσλήψεις σε οργανικές και μη θέσεις προκειμένου να έχουμε την ενδεδειγμένη και ασφαλή εφημέρευση της νοσηλευτικής μας μονάδας».

Σχόλια

Ένα σχόλιο

  1. Η ανακοίνωση του σωματείου Άργους απευθύνεται στην διοίκηση του νοσοκομείου παραθέτοντας τις υπαρκτές ελλείψεις Που βλέπετε τον τοπικισμό ;Εσείς δεν έχετε ελλείψεις;Για αυτές να αγωνίζεστε και να μην στρέφεστε κατά των συναδέλφων σας

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis