home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΑυτοδιοίκησηΑργοσαρωνικός

Κορωνοϊός: Φουρτούνες με τους εμβολιασμούς στην Ερμιονίδα

Συνεχίζεται η ταλαιπωρία με τους εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού στην Ερμιονίδα, παρά την ανακοίνωση για την επικείμενη λειτουργία εμβολιαστικού κέντρου στο Κρανίδι. Όπως καταγγέλει με επιστολή του ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Τάσος Λάμπρου, ακόμα οι ηλικιωμένοι μετακινούνται στις Σπέτσες για να κάνουν το εμβόλιο. Με φουρτούνες, λόγω της κακοκαιρίας «Μήδεια», θα πρέπει να μεταβούν στο νησί του Αργοσαρωνικού, υπό άσχημες καιρικές συνθήκες.

Αναλυτικά η επιστολή του Τάσου Λάμπρου, Δημοτικού Συμβούλου Δήμου Ερμιονίδας και επικεφαλή της ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ:

«Παρά τις επιστολές στον Πρωθυπουργό και τα πανηγυρικά δελτία τύπου του Δήμου μας ότι ξεκινάει τη λειτουργία του το εμβολιαστικό κέντρο Κρανιδίου στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου, αυτό είναι για την ηλικιακή ομάδα 60-65 ετών με το εμβόλιο της Astazeneca. Δυστυχώς τους ηλικιωμένους συμπατριώτες μας τους κατευθύνουν μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας στο νησί των Σπετσών στο αντίστοιχο εμβολιαστικό κέντρο Σπετσών με το εμβόλιο της Pfizer.

Άρα συνεχίζεται η ταλαιπωρία για την τρίτη ηλικία του Δήμου μας με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε δύσκολες συνθήκες μετακίνησης, σε κόπωση και σε οικονομικό κόστος και με τις παρούσες καιρικές συνθήκες του χειμώνα.

Είναι γεγονός ότι σήμερα στα νοσοκομεία Ναυπλίου και Άργους δεν κλείνουν ούτε ραντεβού σε αυτήν την επίμαχη ηλικιακή ομάδα, η οποία ήταν και αυτή μία κακή επιλογή – λύση, την οποία οι άνθρωποι έπρεπε να μετακινηθούν 160 χιλιόμετρα για να εμβολιαστούν.

Για όλα αυτά επισημαίνουμε την ανάγκη να επικρατήσει η κοινή λογική και να γίνει εκ νέου ένας νέος σοβαρός σχεδιασμός. Για να εμβολιαστούν οι ηλικιωμένοι του Δήμου Ερμιονίδας, οι οποίοι δεν είναι εύκολο λόγω υφιστάμενων αντικειμενικών συνθηκών να μετακινηθούν δύο φορές ούτε στο νησί των Σπετσών, ούτε στα νοσοκομεία Ναυπλίου και Άργους. Απαιτείται κάποιοι να σχεδιάσουν και να εφαρμόσουν ένα εμβολιαστικό πρόγραμμα που δε θα προσβάλλει την τρίτη ηλικία του τόπου μας.

Χρειάζεται να τονίσουμε για μία ακόμη φορά την ιδιαιτερότητα της Ερμιονίδας.Όταν κάποιοι σχεδιάζουν για την Αργολίδα πρέπει να αντιλαμβάνονται και τις πραγματικές ανάγκες της Ερμιονίδας.

Απευθύνομαι στους Βουλευτές του Νομού μας και στο Δήμαρχο κ. Γιάννη Γεωργόπουλο να μεταφέρουν την προβληματική κατάσταση για τους ηλικιωμένους στα κέντρα λήψης αποφάσεων, στο Εθνικό Εμβολιαστικό Κέντρο Συντονισμού, για να λυθεί οριστικά και αμετάκλητα το πρόβλημα του εμβολιασμού το πρόβλημα της τρίτης ηλικίας στην Ερμιονίδα.

Δεν είναι δύσκολο απλά χρειάζεται σωστή οργάνωση λόγω ιδιαιτεροτήτων, κοινή λογική και αποφασιστικότητα.»

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button