home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ποιο χωριό της Μάνης ονειρεύεται η Daily Mail εν μέσω πανδημίας και lockdown

Καρδαμύλη Μεσσηνίας

Ένα από τα ωραιότερα χωριά της Μεσσηνιακής Μάνης στην Πελοπόννησο, πρωταγωνιστεί στις προτάσεις της Daily Mail για τις καλοκαιρινές διακοπές και γίνεται must-see προορισμός.

Ο συντάκτης του άρθρου Harry Mount ονειρεύεται την Καρδαμύλη εν μέσω πανδημίας και lockdown. Ο λόγος; Τα μεσαιωνικά χωριά, το κολύμπι στα τιρκουάζ νερά αλλά και ο καφές κάτω από τα ελαιόδεντρα.

Καρδαμύλη Μεσσηνίας

 

Ομηρική Καρδαμύλη

Την εποχή του Ομήρου συναντούμε για πρώτη φορά το όνομα Καρδαμύλη, ως μια από τις επτά πόλεις που θα πρόσφερε ως προίκα ο Αγαμέμνονας στον Αχιλλέα, για να επιστρέψει στη μάχη κατά την πολιορκία της Τροίας.

Πρόκειται για ένα πανέμορφο παραθαλάσσιο χωριό στη Μάνη, με παραδοσιακή αυστηρή αρχιτεκτονική, σε απόσταση 35 χιλιομέτρων από την Καλαμάτα.

Καφεδάκι κάτω από τα ελαιόδεντρα

Η Καρδαμύλη είναι ο ιδανικός τόπος διακοπών, ενώ προσφέρεται και ως η κατάλληλη περιοχή για μεγάλες περιόδους χαλάρωσης. Ένα μοναδικό σκηνικό που καλύπτει όλα τα γούστα, ικανό να μαγέψει τον καθένα.

Αυτό μάλιστα που κάνει μεγάλη εντύπωση στον συντάκτη της διάσημης Βρετανικής εφημερίδας είναι τα τραπεζάκια των καφέ κάτω από τα ελαιόδεντρα.

Στην Παλιά Καρδαμύλη βρίσκονται τα ερείπια του μεσαιωνικού κάστρου και των αρχαίων οχυρώσεων, ο Μεταβυζαντινός Ναός του Αγίου Σπυρίδωνα, με την καμπάνα – λάφυρο των πειρατών.

Καρδαμύλη Μεσσηνίας

 

Μεσαιωνικά χωριά και φύση

Οι δρόμοι από την Καρδαμύλη οδηγούν στα χωριά Πλάτσα, Θαλάμες, Στούπα, και Άγιο Νικόλα. Πιο μακριά βρίσκονται το Οίτυλο, η Αρεόπολη και τα Σπήλαια του Δυρού.

Για μπάνιο προσφέρονται η ομώνυμη παραλία του χωριού, τα Ριτσά, η Χαλικιά, ο Σάλιος και το Νέο Προάστιο.

Η Καρδαμύλη είναι ιδανική αφετηρία για ορειβάτες, αφού από εκεί ξεκινούν μονοπάτια που καταλήγουν ακόμα και στην κορυφή του Ταΰγετου. Αξίζει μια επίσκεψη στο φαράγγι του Βυρού, μήκους 20 χιλιομέτρων, όπου βρίσκονται οι πηγές του ομώνυμου ποταμιού και οι λαξεμένοι τάφοι των Διόσκουρων.

Καρδαμύλη Μεσσηνίας

 

Τιρκουάζ νερά

Παραλίες παγκοσμίως γνωστές και εξαιρετικά δημοφιλής. Η επίσημη παραλία της Καρδαμύλης είναι τα Ρίτσα, αλλά τα κρυστάλλινα τιρκουάζ νερά της μπορείτε να τα απολαύσετε επίσης στις παραλίες Δελφίνια, Καλαμίτσι και Φονέας.

Στην ντυμένη από ελιές Ρίτσα, θα χαρείτε τον ελληνικό ήλιο στην μεγάλη με βοτσαλάκι παραλία της. Μεγάλη είναι και η παραλία Δελφίνια, που βρίσκεται ανάμεσα σε Στούπα και Καρδαμύλη. Καμαρώνει για τα διάφανα νερά της, τις καταπράσινες πλαγιές που την πλαισιώνουν, τη σκούρα άμμο και το ψιλό της βοτσαλάκι. Εδώ δεν θα βρείτε για όσους την αναζητάτε την οργάνωση με ξαπλώστρες και ομπρέλες αλλά θα βρείτε πάντα σχεδόν πάντα ήρεμα νερά, αφού προστατεύεται από τον κόλπο.

Η ομάδα Walking ia Hellas μας δίνει μία γεύση από τον απαγορευμένο προς το παρόν προορισμό, αλλά μελλοντικά διαθέσιμο. Απολαύστε το βίντεο:

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis