home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ναύπλιο: Μαύρη μέρα για τους φοιτητές – Φοβούνται διαγραφές και καλούν σε αγώνα

Συνεχίζονται οι δράσεις του Κέντρου αγώνα φοιτητριών-φοιτητών της Σχολής Καλών Τεχνών Ναυπλίου

Πέρασε κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο για την παιδεία με τις αλλαγές στην εισαγωγή στα πανεπιστήμια και την εισαγωγή πανεπιστημιακής αστυνομίας στα πανεπιστημιακά ιδρύματα. 

Στο σύνολο 298 βουλευτών, επί της αρχής του νομοσχεδίου «υπέρ» ψήφισαν 166 βουλευτές και κατά» 132 βουλευτές. Το νομοσχέδιο στήριξαν Νέα Δημοκρατία και Ελληνική Λύση.

Τι αλλάζει στα ΑΕΙ

Το νομοσχέδιο φέρνει τρεις αλλαγές για την ενίσχυση της ασφάλειας στους χώρους των πανεπιστημίων. Αυτές αφορούν στην ελεγχόμενη είσοδο στα ΑΕΙ και σύσταση δομών ασφαλείας, στη σύσταση ειδικής Ομάδας Προστασίας Πανεπιστημιακού Ιδρύματος (ΟΠΠΙ) και στην ενίσχυση διατάξεων πειθαρχικού δικαίου.

Τρεις είναι οι βασικές αλλαγές και για την εισαγωγή των υποψηφίων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η πρώτη αφορά στην καθιέρωση ελάχιστης βάσης εισαγωγής στα πανεπιστημιακά τμήματα, όχι με απόλυτο αριθμό (πχ. 10), αλλά ορισμένη από το κάθε τμήμα.

Η δεύτερη αλλαγή αφορά στον περιορισμό του αριθμού των επιλογών του μηχανογραφικού και συμπλήρωσή του σε δύο φάσεις, ενώ η τρίτη αλλαγή αφορά στο χρονικό όριο φοίτησης.

Για τα 4ετή προγράμματα σπουδών, το όριο θα είναι ν+2. Για τα προγράμματα σπουδών διάρκειας μεγαλύτερης των 4 ετών, θα είναι ν+3.

Οι αλλαγές θα ισχύσουν για τους νεοεισερχόμενους φοιτητές, ενώ θα υπάρξει πρόβλεψη και για εξαιρέσεις (λόγοι εργασίας, σοβαρών θεμάτων υγείας, κτλ).

Φοβούνται διαγραφές στο Ναύπλιο

Το Κέντρο Αγώνα Φοιτητριών-Φοιτητών Σχολής Καλών Τεχνών Ναυπλίου κάνει λόγο για μία από τις πιο μαύρες ημέρες που έχουν βιώσει ως φοιτητές και εκφράζει τη συμπαράστασή του για τους συλληφθέντες στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα.

Συνεχίζονται οι δράσεις του Κέντρου αγώνα φοιτητριών-φοιτητών της Σχολής Καλών Τεχνών Ναυπλίου

 

Όπως σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους οι φοιτητές του Ναυπλίου:

«Η χθεσινή ημέρα χρωματίστηκε ως μια από τις πιο μαύρες ημέρες που έχουμε βιώσει πρώτα ως φοιτητές αλλά και ως άνθρωποι που είναι μέρος μιας κοινωνίας. Η χθεσινή ημέρα ήρθε να επαληθεύσει την ακροδεξιά τοποθέτηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη και να αποδείξει την αντισυνταγματική του τοποθέτηση. Ήρθε για να καθιερώσει την ταξική διαφοροποίηση, να υποβιβάσει όλα εκείνα τα άτομα που προσπαθούν να αντισταθούν για ένα υγιές αύριο. Ήρθε για να δώσει ένα λαμπρό μέλλον μόνο σε εκείνους που έχουνε λεφτά και δόξα.

Η χθεσινή ημέρα θα μείνει στην ιστορία ως μια ακόμη αποτυχία της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ως ένα ακόμα βήμα πίσω, ως την «δόξα» της οπισθοδρόμησης.

Εμείς όμως δεν ανήκουμε εκεί. Εμείς θα συνεχίσουμε να κοιτάμε μπροστά, θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για ένα καλύτερο αύριο που όλοι μας αξίζουμε.

Η χθεσινή μέρα δεν ήταν ήττα. Ήταν η αφορμή για να συνεχίσουμε δυναμικά να υπερασπιζόμαστε τα ιδανικά μας και τις ελευθερίες μας. Η πάλη ενάντια στη μοντέρνα χούντα, μια πάλη που δεν θα σταματήσει μέχρι να κερδίσουμε αυτά που αξίζουμε.

Απαιτούμε την άμεση κατάργηση του νομοσχεδίου.

Απαιτούμε την απόσυρση κατηγοριών των συλληφθέντων ατόμων του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου της Αθήνας της 10/2/2021.

Απαιτούμε να δοθούν λεφτά στην παιδεία, να ανοίξουν οι σχολές μας με όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα.

Απαιτούμε να δοθούν λεφτά στις Μ.Ε.Θ και στα νοσοκομεία.

Απαιτούμε από την Κυβέρνηση να μας λάβει υπόψιν και να πάψει να δίνει λεφτά για να χτίζει σιγά-σιγά τη φυλακή μας. Μια Κυβέρνηση που φαίνεται να μας φοβάται ανοιχτά, όταν περνά στα κρυφά νομοσχέδια, προσπαθώντας να μας φιμώσει. Φοβάται, και καλά κάνει, γιατί πολύ απλά ξέρει ότι δεν θα μείνουμε άπραγοι. Ξέρει ότι τέτοιου είδους νομοσχέδια δεν θα τα επιτρέψουμε να υλοποιηθούν.

Το νέο νομοσχέδιο, μέσα σ’ όλα, προβλέπει διαγραφές φοιτητών και φοιτητριών, αλλά και ολόκληρων τμημάτων, κυρίως επαρχιακών πόλεων.

Γι’ αυτό λοιπόν, καλούμε όλα τα τμήματα επαρχιακών πόλεων να συσπειρωθούν, να ενωθούν δυναμικά και να δημιουργήσουν τα δικά τους Κέντρα Αγώνα!

Να δηλώσουμε ανοιχτά όλοι μαζί ότι ο μικρός αριθμός των φοιτητών σε κάθε τμήμα δεν είναι καθόλου αμελητέος!

ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΦΩΝΗ
ΚΑΝΕΝΑ ΤΜΗΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ
»

Νιώθεις ασφαλής; Χαστούκι στην αστυνομοκρατία από τους φοιτητές του Ναυπλίου (Εικόνες)

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis