Κυριακή, Απρίλιος 11, 2021
Home design
ΑρχικήΕιδήσειςΚοινωνίαΚόσμημα για το Ναύπλιο η Ευαγγελίστρια μετά την ολοκλήρωση των εργασιών

Κόσμημα για το Ναύπλιο η Ευαγγελίστρια μετά την ολοκλήρωση των εργασιών

Σχετικά

Περισσότερα

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στον χώρο του Ιερού Ναού Ευαγγελίστριας Ναυπλίου, αυτοψία από κλιμάκιο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδας, με επικεφαλής την Προϊσταμένη, κα Άλκηστις Παπαδημητρίου, για την υλοποίηση της Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης, μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Ενοριακού Ιερού Ναού Ευαγγελίστριας Ναυπλίου, για την εκτέλεση του έργου: «Προστασία και ανάδειξη μυκηναϊκών τάφων στον περιβάλλοντα χώρο του Ι.Ν. Ευαγγελίστριας Ναυπλίου».

Παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας, Γιάννης Μαλτέζος, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων, Δημήτρης Κωστούρος και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ο π. Ελευθέριος Μίχος, εκ μέρους του εκκλησιαστικού συμβουλίου του ιερού ναού απευθύνει θερμές ευχαριστίες στους παραπάνω για την υποστήριξή τους, καθώς και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού Γιώργο Διδασκάλου, για την βοήθειά του.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει: «Αισθανόμαστε χαρά, διότι με το νέο κτίριο κοινωνικού χαρακτήρα, θα ενοποιηθούν όλοι οι χώροι του Ιερού Ναού, συμπεριλαμβανομένου του Εκκλησιαστικού Μουσείου και θα αποτελέσουν με την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου, κόσμημα για το Ναύπλιο.

Θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις εύκολης πρόσβασης, με επισκεψιμότητα για εκπαιδευτικούς λόγους από μαθητές των σχολείων μας, για πολιτιστικό τουρισμό, περιφρούρησης και προστασίας του χώρου και προβολής. Το Ναύπλιο θα έχει πλέον έναν ακόμη σημαντικό αρχαιολογικό χώρο».

Αυτοψία στον χώρο του Ιερού Ναού Ευαγγελίστριας Ναυπλίου

 

Αυτοψία στον χώρο του Ιερού Ναού Ευαγγελίστριας Ναυπλίου

 

Αυτοψία στον χώρο του Ιερού Ναού Ευαγγελίστριας Ναυπλίου

 

Αυτοψία στον χώρο του Ιερού Ναού Ευαγγελίστριας Ναυπλίου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Home design