home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Κορωνοϊός: Πολύ αυξημένος κίνδυνος στην Αχαΐα, ενώ παραμένει στο «κόκκινο» και η Σπάρτη

Νίκος Χαρδαλιάς

Τα μέτρα που θα ισχύσουν ανά περιοχή τις επόμενες ημέρες ανακοίνωσε στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως αναμενόταν εντάχθηκαν σε καθεστώς σκληρού lockdown ολόκληρη η Αχαΐα και η Ευβοία, ενώ στο «κόκκινο» μπήκε και το Ρέθυμνο. Σε καθεστώς αυξημένης επιτήρησης παρέμειναν η Θεσσαλονίκη και η Χαλκιδική. Στον αντίποδα, στο «κίτρινο» πέρασε η Λέσβος.

Παρά τη συνεχή μείωση των κρουσμάτων κορωνοϊού και την καλή επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζει η Σπάρτη τις τελευταίες ημέρες, ο Δήμος παραμένει στο «Κόκκινο».

Οι «κόκκινες» περιοχές

Σε επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου παραμένουν οι δήμοι: Άγιος Νικόλαος Λασιθίου, Θήρας και Μύκονος. Και στους τρεις υπήρξε βελτίωση, αλλά όχι σε επίπεδο που να αρθούν τα μέτρα.

Σε επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου τίθενται ολόκληρη η Αχαΐα και η Εύβοια, πλην της Σκύρου.

Στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου, δηλαδή στο «κόκκινο», παραμένουν οι δήμοι: Εορδαίας, Σπάρτη, Θήβα, Τανάγρα. Στο ίδιο επίπεδο παραμένουν επίσης η Ζάκυνθος και ο δήμος Πύδνας Κολινδρού, ο δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης, με ιδιαίτερη προσοχή στη Βάρδα. Επίσης παραμένει στο κόκκινο ο δήμος Τεμπών. Όλοι οι παραπάνω θα βρίσκονται σε αυτό το επίπεδο έως τις 22 Φεβρουαρίου.

Στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου τίθεται και ο δήμος Ρεθύμνου, η Κάλυμνος και η Κάρπαθος.

Η Λέσβος από τη Δευτέρα περνάει στις κίτρινες περιοχές, καθώς μειώθηκε σημαντικά το επιδημιολογικό φορτίο.

Παρατείνονται τα υπάρχονται μέτρα σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis