Ψηφιακοί νομάδες ή μετανάστες της πανδημίας; Οπως και να τους χαρακτηρίσει κανείς, πληθαίνουν εκείνοι που επιλέγουν την Ελλάδα εν μέσω κορωνοϊού και τηλεργασίας. Στη λίστα όσων εφαρμόζουν την κοινωνική αποστασιοποίηση, απολαμβάνοντας τα θέλγητρα της Πελοποννήσου περιλαμβάνονται ηχηρά ονόματα της παγκόσμιας τεχνολογίας και της ψυχαγωγίας.
Ο κορωνοϊός έφερε πολλά δεινά σε ολάκερο τον πλανήτη, αλλά καθιέρωσε και μια νέα κοινωνική ομάδα. Σε αυτή ανήκουν όσοι χάρη στην τηλεργασία έχουν την πολυτέλεια να παραμένουν παραγωγικοί, μακριά από τους περιορισμούς ενός γραφείου και τους κινδύνους που ελλόχευαν στην πρότερη ρουτίνα τους. Πολλά κορυφαία στελέχη και επιχειρηματίες τεχνολογικών κολοσσών, όπως η Google, η Microsoft, η Amazon και η Pfizer, μετακόμισαν στην Ελλάδα στα μέσα του 2020, ακολουθώντας τα χνάρια και άλλων ψηφιακών νομάδων.
Θέλγητρο η Πελοπόννησος
Ο Ολλανδός Σιντ Σιμπράτζι δημιούργησε μια επιχείρηση προγραμματιστών αξίας σχεδόν 3 δισ. δολαρίων χωρίς να κατέχει ποτέ κάποια μόνιμη έδρα για τον ίδιο και τους συνεργάτες τους. Τους τελευταίους μήνες έχει βρει καταφύγιο σε ένα πολυτελές σπίτι στην Πελοπόννησο.
Στην αγαπημένη της Κορώνη Μεσσηνίας έχει περάσει τους δύσκολους μήνες της καραντίνας η διάσημη Γερμανίδα σοπράνο Μάρλις Πέτερσεν. Θεωρείται μία από τις σημαντικότερες σταρ της όπερας με εμφανίσεις σε Νυρεμβέργη, Βιέννη, Βερολίνο, Σάλτσμπουργκ, Μόναχο, Λονδίνο, Γενεύη και Μόντε Κάρλο.
Ο ελληνικής καταγωγής μουσικοσυνθέτης Γιάννης Χρυσομάλλης που είναι παγκοσμίως γνωστός με το όνομα Yanni, αν και ζει μόνιμα στις ΗΠΑ, δεν ξεχνά ποτέ τις ελληνικές του ρίζες και την οικογένειά του στην Ελλάδα. Με την πρώτη ευκαιρία επισκέπτεται την ιδιαίτερη πατρίδα του, το Ακρογιάλι της Καλαμάτας, όπου έχει καταφύγει και εν μέσω καραντίνας. Εκεί του αρέσει να περνάει χρόνο με φίλους και φυσικά με τα αγαπημένα του πρόσωπα.
Με πληροφορίες από protothema.gr