home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Απαντήσεις Λαμπρόπουλου σε Κωστούρο: Τι γίνεται με τη θερμομέτρηση στα σχολεία

Πόλεμος ανακοινώσεων έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες μεταξύ της παράταξης του δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου και του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου, δικηγόρου παρ’ Αρείω Πάγω, Βαγγέλη Λαμπρόπουλου.

Η διαφωνία ξεκίνησε από την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Β. Λαμπρόπουλος με την οποία έκανε αναφορά για έλλειψη θερμομέτρων στα σχολεία του Δήμου Ναυπλιέων και μη θερμομέτρηση των μαθητών. Η δημοτική αρχή Κωστούρου διέψευσε τα όσα κατήγγειλε ο κος Λαμπρόπουλος, αναφέροντας πως ο ίδιος αναδίπλωσε στο δημοτικό συμβούλιο, χωρίς ωστόσο να ζητήσει συγγνώμη.

Δεύτερο σημείο διαφωνίας η ρύπανση του Αργολικού κόλπου από τα λύματα του Βιολογικού, όπου ο Δήμος Ναυπλιέων παραπέμπει στη ΔΕΥΑ Άργους – Μυκηνών η οποία είναι αυτή που διαχειρίζεται τον Βιολογικό Καθαρισμό Άργους – Ναυπλίου. Εντωμεταξύ σήμερα εκδόθηκε διαταγής πληρωμής ύψους 1.091.201 ευρώ, που πρέπει να πληρώσει η ΔΕΥΑ Ναυπλίου στη ΔΕΥΑ Άργους – Μυκηνών για τη λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού.

Όπως σημειώνει στην απάντησή του ο κος Λαμπρόπουλος:

«Α. Με την από 9.2.2021 δήλωση σας στα τοπικά ΜΜΕ διαβεβαιώσατε ότι, αφενός η δημοτική αρχή έχει προμηθεύσει ικανό αριθμό ανέπαφων θερμομέτρων και, αφετέρου, θερμομέτρηση γίνεται σε όλα τα σχολεία ,όλων των βαθμίδων. Αυτό δε, λέτε ότι το βεβαιώνουν και οι μαθητές .

Όμως, οι μαθητές και οι γονείς τους γνωρίζουν βέβαια, ότι αυτό δεν συμβαίνει, όπως παραδέχθηκε η πρόεδρος των σχολικών επιτροπών στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο, παρά μόνο όπως χαρακτηριστικά ανέφερε σε μερικά σχολεία του πρώην Δήμου Μηδέας.

Και, πριν, προλάβει να στεγνώσει το μελάνι από την ανακοίνωσή σας, συρθήκατε αντιλαμβανόμενος την πολιτική ανεπάρκειά σας σε επιστολή προς την Υπουργό Παιδείας,όπου την καλείτε να κλείσει τα σχολεία, προφανώς γιατί δεν μπορείτε να τα εποπτεύσετε!

Β. Ως προς το θέμα των ευθυνών σας για την μη ορθή λειτουργία του βιολογικού και μόνο το γεγονός ότι σήμερα εξεδόθη Διαταγή Πληρωμής από το Πρωτοδικείο Ναυπλίου για ποσό της τάξεως του 1.091.201 ευρώ (ποσού που αφορά χρέη του δήμου μας για την λειτουργία του βιολογικού), μιλάει από μόνο του. Όπως και η διαχρονική σας ΑΠΟΧΗ από οποιαδήποτε καταγγελία ενώπιον του κ. Εισαγγελέα για ρύπανση ή μόλυνση τόσο της θάλασσας όσο και της χερσαίας ζώνης ή της ατμόσφαιρας.

Σας επιστρέφω τους χαρακτηρισμούς σας και σας καλώ να τιθασεύσετε το τεράστιο ΕΓΩ σας. Άλλωστε έχετε έμμισθους συμβούλους και δεν σας χρειάζεται η αλαζονεία. 

Υ.Γ. Προς επιβεβαίωση των γραπτών μου δημοσιεύω χθεσινή επιστολή σε μορφή mail από διευθυντή σχολείων προς τους γονείς καθώς και δήλωση του συμβουλίου γονέων και κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου Τολού».

Θερμόμετρα σχολεία Δήμου Ναυπλιέων

Θερμόμετρα σχολεία Δήμου Ναυπλιέων

Θερμόμετρα σχολεία Δήμου Ναυπλιέων

 

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button