home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Ναύπλιο: Ο Κωστούρος ζητά να κλείσουν όλα τα σχολεία του Δήμου λόγω κορωνοϊού

Πανικός επικρατεί στο Ναύπλιο μετά τα απανωτά κρούσματα κορωνοϊού σε σχολεία με τις φωνές που ζητούν το κλείσιμό τους να πληθαίνουν. Σε αυτές προστέθηκε πλέον και ο Δήμος Ναυπλιέων και προσωπικά ο δήμαρχος Δημήτρης Κωστούρος, ο οποίος απέστειλε επιστολή προς την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά.

Στο σχετικό έγγραφο απευθύνει έκκληση προς τις κρατικές αρχές να εξετάσουν την αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων του Δήμου Ναυπλιέων για μία τουλάχιστον εβδομάδα λόγω της επιδημιολογικής κατάστασης που επικρατεί σε κάποιες από αυτές.

Αν και υπάρχει συγκεκριμένο πρωτόκολλο για τα σχολεία όπου εντοπίζονται κρούσματα, το οποίο έχει τηρηθεί και για το Ναύπλιο, ο δήμαρχος ζητά μία δραστικότερη λύση ώστε να δοθεί η δυνατότητα στα κλιμάκια του ΕΟΔΥ να πραγματοποιήσουν τους απαραίτητους ελέγχους, στα πλαίσια της ιχνηλάτησης.

Βέβαια εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε πως μία ενδεχόμενη απόφαση ένταξης του Δήμου Ναυπλιέων στις «κόκκινες» περιοχές, που είναι και η λύση που συνήθως προκρίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις, θα έχει καταστροφικές συνέπειες για την τοπική οικονομία που προσπαθεί να πάρει κάποιες ανάσες μετά από μία μακρά περίοδο ανομβρίας, καθώς θα παρασύρει στο πέρασμά της και το λιανεμπόριο.

Συνεπώς, αν τυχόν η απόφαση που πάρουν οι αρμόδιες αρχές αφορά σε σκληρό lockdown και όχι σε κλείσιμο των σχολείων μεμονωμένα, όπως ζητά με την επιστολή του ο δήμαρχος, τότε όλη η οικονομία της περιοχής θα μπει στο γύψο, για ακόμα μία φορά με ανυπολόγιστες συνέπειες.

Επισυνάπτεται ολόκληρη η επιστολή του Δημάρχου Ναυπλιέων:

Αναστολή λειτουργίας όλων των σχολείων του Δήμου Ναυπλιέων ζητά ο Κωστούρος από Κεραμέως, Χαρδαλιά

 

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button