home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Φωτιά σε υποσταθμό της ΔΕΗ στον Ασπρόπυργο βύθισε στο σκοτάδι σχεδόν όλη την Πελοπόννησο

Υποσταθμός της ΔΕΗ στον Ασπρόπυργο φωτιά διακοπή ρεύματος

Χωρίς ρεύμα έμειναν περιοχές της Αργολίδας, της Αρκαδίας, της Κορινθίας, της Λακωνίας, της Μεσσηνίας της Αττικής και άλλοι νομοί από τις 22:30 το βράδυ της Κυριακής 8 Φεβρουαρίου.

Σε κατάσταση blackout είναι περιοχές της Αττικής, στον Πειραιά, το Κερατσίνι, την Καλλιθέα το Αιγάλεω τα Λιόσια το Περιστέρι και τον Νέο Κόσμο, ενώ σκοτεινός είναι και ο ιερός βράχος της Ακρόπολης και διάφορες περιοχές στο κέντρο της Αθήνας.

Χωρίς ρεύμα επίσης έμειναν νησιά του Αργοσαρωνικού και περίπου το 80% της Πελοποννήσου, όπως Αίγινα, Πόρος, Τροιζηνία, Ναύπλιο, Καλαμάτα, Άργος, Τρίπολη, Κόρινθος κ.α.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, υπάρχουν κλήσεις για εγκλωβισμούς σε ασανσέρ.

Το blackout οφείλεται σε φωτιά στον υποσταθμό της ΔΕΗ στα Νεόχτιστα Ασπροπύργου.

Συκγκεκριμένα, η βλάβη οφείλεται σε πυρκαγιά στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης «Κουμουνδούρος», μετά από μία εκκωφαντική έκρηξη που προκλήθηκε. Στο σημείο έσπευσαν αρχικά 12 στελέχη της Πυροσβεστικής με 4 οχήματα.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Μάνος Μανουσάκης μετέβησαν στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Κουμουνδούρου.

ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ έχουν κατορθώσει αποκατάσταση σε κάποιες από τις πληττόμενες περιοχές με εναλλακτικούς τρόπους, αλλά ενδέχεται να υπάρξουν και νέες διακοπές μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση. Η Πελοπόννησος αυτή τη στιγμή έχει ρεύμα, όπως και το κέντρο της Αθήνας.

Φωτιά σε υποσταθμό της ΔΕΗ στον Ασπρόπυργο βύθισε στο σκοτάδι σχεδόν όλη την Πελοπόννησο

 

Η φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη, οι φλόγες ξεπερνούν τα 30 μέτρα και οι προσπάθειες κατάσβεσης εντείνονται. Το μέτωπο της πυρκαγιάς είναι πολύ μεγάλο και είναι πολύ δύσκολο να τεθεί υπό έλεγχο, με τη ζημιά ήδη να είναι πολύ μεγάλη. Η φωτιά εκτιμάται ότι θα έχει σβηστεί νωρίς το πρωί, ενώ ευτύχημα είναι ότι λόγω της καραντίνας δεν υπάρχουν τόσο μεγάλες καταναλώσεις ρεύματος αυτή την περίοδο, με αποτέλεσμα τα ενεργειακά αποθέματα να επαρκούν για να επαναφέρουν την ομαλότητα στο δίκτυο.

Η πρώτη ανακοίνωση του ΑΔΜΗΕ  λίγο μετά τα μεσάνυχτα αναφέρει:

«Πυρκαγιά εκδηλώθηκε απόψε, στις 11.05 μ.μ., στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Κουμουνδούρου του ΑΔΜΗΕ που βρίσκεται στην περιοχή του Ασπροπύργου.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η φωτιά προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα σε έναν από τους τέσσερις αυτομετασχηματιστές, με αποτέλεσμα το ΚΥΤ να τεθεί εκτός λειτουργίας.

Από τη βλάβη επηρεάστηκε το κέντρο της Αθήνας, ο Πειραιάς, περιοχές της Δυτικής Αττικής καθώς και της Πελοποννήσου. Αυτή τη στιγμή καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες από τα συνεργεία του ΑΔΜΗΕ και του ΔΕΔΔΗΕ με την ηλεκτροδότηση να έχει ήδη αποκατασταθεί στις περισσότερες περιοχές της Αττικής και στο σύνολο του δικτύου υψηλής τάσης στην Πελοπόννησο. 

Στο σημείο έχουν μεταβεί ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κώστας Σκρέκας και ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, κ. Μάνος Μανουσάκης, συνοδεία αρμοδίων στελεχών της Διοίκησης του Διαχειριστή»

Φωτιά σε υποσταθμό της ΔΕΗ στον Ασπρόπυργο βύθισε στο σκοτάδι σχεδόν όλη την Πελοπόννησο

 

Σύμφωνα με νέα ενημέρωση από τον ΑΔΜΗΕ:

Σε συνέχεια της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στο ΚΥΤ Κουμουνδούρου, ο ΑΔΜΗΕ ενημερώνει ότι η ηλεκτροδότηση του Συστήματος Μεταφοράς σε Αττική και Πελοπόννησο αποκαταστάθηκε ταχύτατα, χάρη στην άμεση επέμβαση του προσωπικού του ΑΔΜΗΕ.

Πιο συγκεκριμένα, στην Αττική η λειτουργία του Συστήματος επανήλθε εντός 40 λεπτών και στην Ανατ. Πελοπόννησο εντός 55 λεπτών.

Η κατάσβεση της πυρκαγιάς συνεχίζεται από τις δυνάμεις της πυροσβεστικής χωρίς, ωστόσο, να κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές. Η αιτία της πυρκαγιάς διερευνάται και θα ακολουθήσει σχετική ανακοίνωση. 

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis