home design 800x400
home design 1170Χ320

Εισέπραξε υποσχέσεις ο Περιφερειάρχης Π. Νίκας

|

Χρόνος ανάγνωσης

2 λεπτά

|

0 Σχόλια στο Εισέπραξε υποσχέσεις ο Περιφερειάρχης Π. Νίκας
Π. Νίκας- ΣΠ. Λιβανός

Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε συνάντηση που είχε χτες στην Αθήνα, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας  με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιο Λιβανό.
Στη σύσκεψη -παρουσία του υφυπουργού Γιάννη Οικονόμου και των γενικών γραμματέων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργου Στρατάκου και Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων Κώστα Μπαγινέτα– τέθηκε, αρχικά, από τον περιφερειάρχη τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί εσπεριδοειδών στην Αργολίδα, αλλά και στην Κορινθία.

Οικονομική ενίσχυση για ναβαλίνες και κλημεντίνες

Σύμφωνα με τον κα. Νίκα “έχει ήδη φύγει θετική εισήγηση από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προς το υπουργείο Οικονομικών, όσον αφορά την οικονομική ενίσχυση των παραγωγών πορτοκαλιών ναβαλίνας και μανταρινιών κλημεντίνας, οι οποίοι έχουν υποστεί ζημιά, είτε από ασθένειες όσον αφορά τα μανταρίνια, είτε από αδυναμία διάθεσης όσον αφορά τα πορτοκάλια”.

Στα ιδρύματα, ότι δεν καταναλωθεί 

Θετικά αντιμετωπίζεται επίσης, συνέχισε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, και το θέμα της κοινωνικής απόσυρσης πορτοκαλιών και μανταρινιών για κάλυψη αναγκών ιδρυμάτων κ.α. Ωστόσο, ο υπουργός του μετέφερε ότι αυτό θα πρέπει προηγουμένως οι οργανώσεις παραγωγών να στείλουν σχετικές εισηγήσεις προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κάτι που θα επιμεληθεί η Π.Ε. Αργολίδας όπως διαβεβαίωσε ο περιφερειάρχης.

Κάτσε Τούρκο να γεμίσω

Σχετικά με τα λεμόνια στην Κορινθία, για τα οποία υπάρχουν επίσης προβλήματα διάθεσης, αυτό φαίνεται ότι οφείλεται στην εισαγωγή λεμονιών από την Τουρκία με χαμηλές τιμές και στον περιφερειάρχη Π. Νίκα μεταφέρθηκε ότι εφόσον τεκμηριωθεί η ζημιά των παραγωγών, το υπουργείο είναι διαθέσιμο να συζητήσει το συγκεκριμένο θέμα.
 


Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis