home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Κορωνοϊός: Αυξήθηκαν τα κρούσματα και παρατάθηκε το σκληρό lockdown στη Σπάρτη

sparti

Παρά τα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν στο Δήμο Σπάρτης παρατηρείται αυξητική τάση των κρουσμάτων κορωνοϊού, όπως ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχειρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς και γι’ αυτό το λόγο ανακοινώθηκε παράταση του αυστηρού lockdown για ακόμα μία εβδομάδα.

Η Σπάρτη και τα περίχωρα παραμένουν στις «κόκκινες» περιοχές. Αυτό σημαίνει άνοιγμα μόνο των γυμνασίων και όχι των λυκείων από 1 Φεβρουαρίου, ενώ για τα καταστήματα οι αγορές θα γίνονται με click away. Κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής θα παραμείνουν κλειστά.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας στην Αττική που και αυτή μπήκε στο «κόκκινο», θα εξακολουθήσει να είναι από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες «κόκκινες» περιοχές, στις οποίες επιβάλλεται απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα, έως τις 5 το πρωί.

Οι 6 περιοχές που παρουσιάζουν επιβαρυμένη κατάσταση στα νοσοκομεία είναι η Βοιωτία, η Δυτική Αττική, η Εύβοια, η Θήρα, η Λέσβος και η Χαλκιδική.

Άλλες 10, και συγκεκριμένα οι Βόρειος Τομέας Αθηνών, Δυτικός Τομέας Αθηνών, Κεντρικός Τομέας Αθηνών, Νότιος Τομέας Αθηνών, Ανατολική Αττική, Αιτωλοακαρνανία, Αρκαδία, Ζάκυνθος, Μαγνησία και Ρέθυμνο βρίσκονται σε κατάσταση αυξημένης επαγρύπνησης.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis