Home design
home design

Το 1ο Λύκειο Άργους τίμησε τα θύματα των Ναζί

|

Χρόνος ανάγνωσης

1 λεπτό

|

0 Σχόλια στο Το 1ο Λύκειο Άργους τίμησε τα θύματα των Ναζί
Ολοκαύτωμα 1ο Λύκειο Άργους

Όπως διευκρίνισε η Διευθύντρια του Λυκείου κα. Λένα Παπαθανασίου, η εκδήλωση μνήμης για το Ολοκαύτωμα  διεξήχθη διαδικτυακά, λόγω της πανδημίας, στο 1ο Λύκειο Άργους.

Κατά την κα. Λένα Παπαθανασίου:

«Η Εκδήλωση επιχείρησε για μια ακόμη φορά να υπενθυμίσει στους μαθητές μας, την ανάγκη της μνήμης της κτηνωδίας του Ολοκαυτώματος, ως ένα βαθύ τραύμα που καθόρισε το παρελθόν και το μέλλον της Ευρώπης, αλλά επιπλέον να διαπαιδαγωγήσει μέσα σε αξίες Ανθρωπισμού και Ουμανισμού, έννοιες απολύτως απαραίτητες στις μέρες μας.

Ήταν ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε τη μνήμη όχι μόνο των θυμάτων αλλά και των ανθρώπων και φορέων που με αυτοθυσία έσωσαν συνανθρώπους μας τις πιο σκοτεινές εκείνες στιγμές της Ιστορίας και να επαγρυπνούμε ώστε να μην επιτρέψουμε ποτέ να επαναληφθούν στο μέλλον τέτοιες αποτρόπαιες πράξεις.

Οι εκδηλώσεις αυτές ιστορικής μνήμης είναι ζωτικής σημασίας και εξόχως απαραίτητες γιατί “εκφράζουμε μεν διαφορετικά την πίστη μας στον Ένα και Αληθινό Θεό, αλλά με κοινές ηθικές αξίες”.

Να συγχαρούμε την Φιλόλογο καθηγήτρια του σχολείου μας Πατούρα Κωνσταντίνα που επιμελήθηκε τα κείμενα της διαδικτυακής εκδήλωσης, αλλά και τους συναδέλφους καθηγητές (Γεωργαρά Θ. Δημάκη Α. Πατούρα Κ. Γεωργοπούλου Κ. Κατσαρός Β. Δημητρίου Ε. Καλογερόπουλος Ν. Τερζόπουλος Χ. Τσακαλιάρη Γ. Κουκουμάνου Μ.) για τις προσωπικές τους παρεμβάσεις κατά την παρουσίαση στους μαθητές μας».

 

Σχόλια

coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis