Τρίτη, 2 Μαρτίου, 2021
Home design
Αρχική Ειδήσεις Πολιτική Γκιόλας σε Κικίλια: Απαραίτητη η λειτουργία εμβολιαστικού Κέντρου στην Ερμιονίδα

Γκιόλας σε Κικίλια: Απαραίτητη η λειτουργία εμβολιαστικού Κέντρου στην Ερμιονίδα

Σχετικά

Αναφορά προς τον Υπουργό Υγείας κ. Κικίλια κατέθεσε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας, μετά τη χθεσινή (25-1-2021) επιστολή του Δημάρχου Ερμιονίδας Γιάννη Γεωργόπουλου προς τον Πρωθυπουργό, σχετικά με την αναγκαιότητα λειτουργίας εμβολιαστικού κέντρου στην περιοχή της Ερμιονίδας.

Η αναγκαιότητα της λειτουργίας εμβολιαστικού κέντρου στην Ερμιονίδα, προκύπτει εξ αιτίας της δυσχερούς μετακίνησης λόγω της μεγάλης απόστασης, των κατοίκων στα Νοσοκομεία Άργους και Ναυπλίου, γεγονός που απαιτεί χρόνο, ταλαιπωρία και δαπάνες για τους πολίτες της Ερμιονίδας.

Αντίστοιχες δυσχέρειες θα προκύψουν και για την ενδεχόμενη μετακίνηση στο Π.Ι.Σπετσών, η οποία απαιτεί επιπρόσθετα μεταφορά δια θαλάσσης.

Να σημειωθεί πως σήμερα ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας πως θα λειτουργήσουν μέσα στον Φεβρουάριο εμβολιαστικά κέντρα σε Λυγουριό και Κρανίδι.

Η αναφορά Γκιόλα:

«Με την παρούσα αναφορά μου, σας κοινοποιώ την από 25 Ιανουαρίου 2021 επιστολή του Δημάρχου Ερμιονίδας κ. Ιωάννη Γεωργόπουλου ,προς τον Πρωθυπουργό της Ελληνικής Δημοκρατίας,η οποία κοινοποιείται και σε εσάς καθώς και σε λοιπά θεσμικά πρόσωπα.
Με την ως άνω επιστολή ο Δήμαρχος Ερμιονίδας επισημαίνει για μια ακόμα φορά την αδήριτη ανάγκη λειτουργίας εμβολιαστικού κέντρου στον ΔήμοΕρμιονίδας.

Είναι απολύτως ορθό και δικαιολογημένο το αίτημα για τη λειτουργία εμβολιαστικού κέντρου στο ΔήμοΕρμιονίδας, ο οποίος παρουσιάζει την ιδιαιτερότητα να απέχει σημαντική χιλιομετρική απόσταση από τις δύο μεγάλες πόλεις της Π.Ε. Αργολίδας, το Ναύπλιο και το Άργος, όπου στεγάζονται οι δύο Νοσηλευτικές Μονάδες του Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδας.

Συγκεκριμένα η ελάχιστη απόσταση από το Κρανίδι, την έδρα του Δήμου Ερμιονίδας έως το Ναύπλιο υπερβαίνει τα 70 χλμ. Απαιτούνται συνεπώς για τη μετάβαση και επιστροφή των ατόμων που θα πρέπει να εμβολιαστούν δύο φορές,ικανός χρόνος, ταλαιπωρία και έξοδα, εν αντιθέσει προς την δυνατότητα ευχερούς ,ταχείας και άκοπης διενέργειας του εμβολιασμού τους στο Δήμο τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Ερμιονίδας αριθμεί 13.500 κατοίκους.

Τα ίδια προβλήματα θα ανακύψουν και με την επικουρική λύση που ακολουθείται προσφάτως, κατευθύνοντας μερίδα δημοτών του Δήμου Ερμιονίδας στο Π.Ι. Σπετσών, τακτική που επίσης είναι απρόσφορη, λόγω της αναγκαίας μετακίνησης οδικώς και ακτοπλοϊκώς.

Εξ αιτίας των λόγων αυτών η πολιτεία είναι αναγκαίο να ενσκήψει και να επιλύσει τα προβλήματα που δημιουργούνται με τη μόνη πρόσφορη, ορθή και λογική λύση, τη λειτουργία εμβολιαστικού κέντρου στον ΔήμοΕρμιονίδας, σύμφωνα με την έκκληση του Δημάρχου.

Παρακαλούμε για την απάντηση και ενημέρωσή μας επί του εν λόγω θέματος».

Περισσότερα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Home design