home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΠολιτισμόςΑρχείο

Ελλάδα 2021: “Αγωνιστές και Άρματα”

Το Πολεμικό Μουσείο, τιμώντας τα 200 χρόνια της παλιγγενεσίας, διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων και δράσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με τη θεματική του παρουσίαση ‘Αγωνιστές και Άρματα’.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα ‘Ελλας 2021’:

«Τα όπλα της προβιομηχανικής εποχής, εκτός από τεχνολογικά επιτεύγματα, είναι και μοναδικά αντικείμενα λαϊκής τέχνης, λόγω της απίστευτης ποικιλίας τους που οφείλεται στον τρόπο κατασκευής τους, αλλά και στη μοναδική τους διακόσμηση.
Σοβαρή και εμπεριστατωμένη έρευνα και μελέτη, δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα, εξ αιτίας της μεγάλης δυσκολίας και πολυπλοκότητας που παρουσιάζει ένα τέτοιο εγχείρημα.

Τα περισσότερα όπλα που βρίσκονται σήμερα σε μουσεία και σε συλλογές, συνδέονται με το ’21, ακόμα κι όταν στην πραγματικότητα είναι πολύ παλαιότερα. Τα προβιομηχανικά όπλα είχαν αργή τεχνολογική εξέλιξη και η χρήση τους, αυτούσια ή με μετατροπές, κάλυπτε αρκετές γενιές οπλοφόρων. Έτσι το ’21 αποτελεί και έναν μεγεθυντικό φακό για την προεπαναστατική κοινωνία της Τουρκοκρατίας.»

Κολοκοτρώνης

 

Στο πλαίσιο αυτό, θα δημιουργηθεί βίντεο – ντοκιμαντέρ για την Επανάσταση στο Μοριά με τη συμμετοχή των συλλόγων ιστορικής αναβίωσης που συμμετέχουν στις δράσεις του Πολεμικού Μουσείου” σημειώνει σχετικά ο εν λόγω φορέας, ο οποίος ζητεί από την Περιφέρεια να καλύψει δαπάνες για την φιλοξενία, επί διήμερο, 20 έως 25 αναβιωτών στην Καλαμάτα το διήμερο 5 και 6 Φεβρουαρίου.

Σουλιώτης- εκπαίδευση

 

αγωνλστής 1821

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button