Κυριακή, Απρίλιος 11, 2021
Home design
ΑρχικήΕιδήσειςΟικονομίαΑυξήσεις φωτιά για δυάρια και γκαρσονιέρες σε Ναύπλιο και Τρίπολη την ώρα...

Αυξήσεις φωτιά για δυάρια και γκαρσονιέρες σε Ναύπλιο και Τρίπολη την ώρα που αλλού πέφτουν

Σχετικά

Περισσότερα

Αυξημένη προσφορά για ενοικίαση σπιτιών σε δυάρια και γκαρσονιέρες καταγράφεται εσχάτως σε πολλές περιοχές της χώρας. Αιτία αφενός η «εγκατάλειψη» της φοιτητικής στέγης, αλλά και το γεγονός ότι η παύση του τουρισμού έχει οδηγήσει πολλούς ιδιοκτήτες ακινήτων που διέθεταν τα σπίτια τους στο Airbnb και στις άλλες πλατφόρμες βραχυχρόνιων μισθώσεων, να τα βγάλουν στην αγορά αστικών μισθώσεων.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μειωθούν οι τιμές σε κάποιες περιοχές, αλλά όχι σε όλες. Έτσι π.χ. ένα καλό δυάρι με τιμή προ πανδημίας στα 300 ευρώ έχει φτάσει να προσφέρεται προς ενοικίαση με τιμή μειωμένη κατά 50 ευρώ το τελευταίο διάστημα.

Το φαινόμενο δεν αποκλέιεται να ενταθεί, καθώς από την προηγούμενη εβδομάδα, έχει δοθεί η ευκαιρία στους φοιτητές που έχουν νοικιασμένα σπίτια στον τόπο σπουδών τους, να μετακινηθούν εντός 72 ωρών προκειμένου να αδειάσουν και ξενοικιάσουν τις φοιτητικές τους κατοικίες, εφόσον το επιθυμούν.

Αυξήσεις φωτιά

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με έρευνα που έκανε τον Αύγουστο η ιστοσελίδα αγγελιών ακινήτων spitogatos, οι τάσεις στην επαρχία ποικίλουν.

Η μεγαλύτερη αύξηση στις τιμές φοιτητικών κατοικιών σε σχέση με το 2019 παρατηρείται στο Ναύπλιο (22%) και τη Χαλκίδα (15%) και σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο στο Αγρίνιο (23%) και την Τρίπολη (20%).

Ευκαιρίες στην Πελοπόννησο

Αξιοσημείωτη πτώση, αντιθέτως, παρουσιάζουν σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο οι τιμές στην Αμαλιάδα, αλλά και τα Χανιά (-13%).

Χαμηλότερες τιμές ανά τετραγωνικό παρατηρούνται σύμφωνα με το Spitogatos.gr στις Σέρρες (4.6€) και το Αίγιο (5.2€) και ακολουθούν Σπάρτη (5.3€), Ρίο (5.8€) και Ξάνθη (5.8€).

Υπερπροσφορά στην Αθήνα

Επιπλέον, σύμφωνα με στοιχεία του Spitogatos, σε σχέση με το 2019, σημειώνεται αύξηση στην προσφορά φοιτητικών κατοικιών προς ενοικίαση της τάξεως του 80% στην Αθήνα και του 25% στη Θεσσαλονίκη. 

Ο αριθμός διαθέσιμων φοιτητικών σπιτιών στην υπόλοιπη Ελλάδα παραμένει στα ίδια επίπεδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Home design