Παρασκευή, Απρίλιος 16, 2021
Home design
ΑρχικήΧρήσιμαΟι καλύτερες ασκήσεις εκγύμνασης στο σπίτι για γυναίκες

Οι καλύτερες ασκήσεις εκγύμνασης στο σπίτι για γυναίκες

Σχετικά

Περισσότερα

Η τακτική άσκηση και εκγύμναση είναι το κλειδί για την ανακούφιση του στρες και την προώθηση της καλής σωματικής και ψυχικής μας υγείας. Οι γυναίκες που προσπαθούν να ισορροπήσουν τις προσωπικές με τις επαγγελματικές τους ευθύνες, έχουν ελάχιστο χρόνο να διαθέσουν στη φυσική τους κατάσταση, ειδικά με τις τωρινές συνθήκες διαβίωσης. Ωστόσο, πρέπει να δοθεί σημαντική προσοχή στην φυσική κατάσταση από νεαρή ηλικία, ώστε μια γυναίκα να ζήσει μια μακροβιότερη και υγιή ζωή. 

H τακτική εκγύμναση του σώματός σας μπορεί να σας βοηθήσει για την αντιμετώπιση και την πρόληψη των πιθανών προβλημάτων υγείας σας, εάν βέβαια είστε διατεθειμένες να αφιερώσετε 20-30 λεπτά την ημέρα σε αυτή. Τώρα που τα γυμναστήρια παραμένουν κλειστά και οι θερμοκρασίες είναι αρκετά χαμηλές για κάποιον περίπατο, η ιδανική λύση βρίσκεται στον ίδιο το χώρο σας. Υπάρχουν λοιπόν μερικές ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε στην άνεση του σπιτιού σας, χωρίς τη χρήση εξοπλισμού. Ποιες είναι αυτές αναρωτιέστε; Πάμε να τις ανακαλύψουμε:

Τα squats

Τα squats είναι η πιο αποτελεσματική άσκηση για τη σύσφιξη των γλουτών ή booty workout – όπως συνηθίζεται να αποκαλείται -, των μηρών αλλά και των γοφών σας. Υπάρχουν βέβαια πολλές παραλλαγές στις ασκήσεις squat. Εσείς στο ξεκίνημα σας όμως χρησιμοποιήστε τη βασική άσκηση. Διατηρήστε τους ώμους και το στήθος σας προς τα πάνω με την πλάτη ευθεία και με τα πόδια σας να πατούν σταθερά στο έδαφος σε απόσταση μεταξύ τους (από το πλάτος των ώμων). Κινήστε τους γοφούς σας προς τα πίσω και στη συνέχεια λυγίστε τα γόνατά σας και πάρτε μια κανονική στάση καθίσματος.

Επιστρέψτε αργά στην αρχική σας θέση και επαναλάβετε. Βεβαιωθείτε ότι κοιτάζετε ευθεία ενώ είστε στη θέση καθίσματος. Κάντε την άσκηση με ελεγχόμενο τρόπο. Εάν η πλάτη σας αρχίσει να πονάει, αυτό είναι ένα σημάδι ότι δεν κάνετε σωστά την άσκησή σας. Ξεκουραστείτε και μετά ξεκινήστε με ένα νέο γύρο. Επιλέξτε να κάνετε μόνο λιγότερα σετς από 2 έως 3 και με μόνο 8 ή 10 επαναλήψεις. Οι ασκήσεις των squats βελτιώνουν τη συνολική υγεία σας ενισχύοντας την πέψη αλλά και την κυκλοφορία του αίματος.

Τα jumping jacks

Από τις πιο βασικές ασκήσεις. Είναι σημαντικό να ζεσταθείτε και να κάνετε τις απαραίτητες διατάσεις πριν ξεκινήσετε την καθημερινή σας άσκηση. Οι ασκήσεις jumping jacks προσφέρουν ευελιξία και σας βοηθούν να αυξήσετε τη συνολική σας αντοχή. Ενώ πηδάτε στον αέρα, σηκώστε τα χέρια σας πάνω από το κεφάλι και τα πόδια σας τοποθετήστε τα μακριά από τα πλευρά σας. Επιστρέψτε στην αρχική σας όρθια θέση με ένα άλμα. Οι ασκήσεις αυτές που διαρκούν από ένα μέχρι δύο λεπτά μπορούν να χαλαρώσουν τους μυς σας και να αυξήσουν τη ροή του οξυγόνου στην κυκλοφορία του αίματός σας.

Τα push-ups

Είναι μια από τις πιο αποτελεσματικές και διαχρονικές ασκήσεις εκγύμνασης για το σπίτι. Και αυτό συμβαίνει γιατί είναι πολύ απλές και η καθεμία μπορεί να τις κάνει χωρίς κάποια ιδιαίτερη δυσκολία. Πάρτε την θέση plank στο δάπεδό σας. Στη συνέχεια τοποθετήστε τα χέρια λίγο πιο έξω από το σημείο των ώμων σας, τεντώστε τα πόδια σας και πιέστε προς το δάπεδο έως ότου το στήθος σας πλησιάσει σε αυτό και να επιστρέψτε γρήγορα στην αρχική σας θέση. 

Βασικά αυτή η άσκηση ενισχύει το άνω μέρος του σώματός σας, καθώς είναι ευεργετική για το στήθος, τους ώμους αλλά και τους τρικέφαλους μυς. Ενισχύει επίσης τους μηρούς και τους κοιλιακούς μυς σας. Στην αρχή, μπορεί να σας φαίνονται δύσκολες οι πολλές επαναλήψεις των push-ups, αλλά εσείς μπορείτε αρχικά για περισσότερη ευκολία να χρησιμοποιείτε το γόνατό σας ως υποστήριξη, είτε να κάνετε τα push-ups με κλίση προς το δάπεδο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Home design