home design 800x400
home design 1170Χ320

Καιρός: Πρόσκαιρη αλλά σοβαρή η επιδείνωση σήμερα 25 Ιανουαρίου

kairos 250121

Πρόσκαιρη αλλά σοβαρή επιδείνωση θα παρουσιάσει το σκηνικό του καιρού σήμερα Δευτέρα 25 Ιανουαρίου στην χώρα μας, με έμφαση πρωτίστως το σύνολο της δυτικής Ελλάδας, όπου θα σημειωθούν έντονες βροχές και ισχυρές καταιγίδες και στην συνέχεια στα ανατολικότερα τμήματα της χώρας. 

Παράλληλα οι νοτιάδες τόσο στο Ιόνιο όσο και στο Αιγαίο στο ξεκίνημα της ημέρας θα πνέουν με πολύ μεγάλες εντάσεις και κατά τόπους θυελλώδεις, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές και θα κυμαίνεται σε επίπεδα λίγο πάνω από τα κανονικά για την εποχή που διανύουμε. 

kairos 250121

Ήδη από τις βραδινές ώρες της Κυριακής και κατά την διάρκεια της νύχτας προς την Δευτέρα, ο καιρός θα έχει παρουσιάσει νέα σοβαρή επιδείνωση σε όλη την δυτική Ελλάδα και θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά Ελλάδα και την δυτική Πελ/νησο. Μάλιστα τα φαινόμενα κατά διαστήματα θα παρουσιάζουν σημάδια πολύ υψηλής έντασης, θα συνοδεύονται από ισχυρές ριπές ανέμων και από τοπικές χαλαζοπτώσεις, ενώ πολύ πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειώνονται στα πολύ ορεινά τμήματα της Ηπείρου, πάνω από τα 1300 με 1400 μέτρα υψόμετρο. 

Την ίδια ώρα, όπως αναφέρει ο Ιωάννης Μπουσάκας στο hellasmeteo.gr αξιόλογες έως πολύ αξιόλογες βροχές θα σημειωθούν σε δυτική και κεντρική Μακεδονία (προς το ξημέρωμα σε ανατολική Μακεδονία και Θράκη, στην Θεσσαλία (με έμφαση τα δυτικά και κεντρικά τμήματα), στην κεντρική Στερεά Ελλάδα και στην νότια Πελ/νησο, ενώ πιο τοπικό χαρακτήρα θα έχουν τα φαινόμενα στις Σποράδες, την ανατολική Στερεά Ελλάδα και την βορειοανατολική Πελ/νησο. Χιονοπτώσεις θα σημειώνονται στην ορεινή δυτική Μακεδονία, πάνω από τα 1100 με 1200 μέτρα.

Προς τις πρώτες πρωινές ώρες ο καιρός ενώ θα βελτιώνεται στην δυτική Ελλάδα, δεν θα συμβεί όμως το ίδιο στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου (από την Χίο και βορειότερα) όπου αναμένεται σοβαρή επιδείνωση με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Μπόρες και τοπικές καταιγίδες θα έχουμε τις πρωινές ώρες και στις Κυκλάδες ενώ στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, τα όποια φαινόμενα θα έχουν πολύ πιο τοπικό χαρακτήρα. 

πό κει και ύστερα, καθώς θα βαδίζουμε προς τις πρώτες μεσημβρινές ώρες, ο καιρός στο ανατολικό Αιγαίο και την Θράκη θα αρχίσει σιγά σιγά να βελτιώνεται και μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα θα έχουν σταματήσει παντού (ομοίως και στην Κρήτη). Αισθητά βελτιωμένος θα είναι ο καιρός και στην υπόλοιπη ηπειρωτική και νησιωτική χώρα καθώς θα έχουμε στα περισσότερα τμήματα πολύ μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια και λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις. 

Η βελτίωση, όμως θα είναι πρόσκαιρη καθώς από αύριο Τρίτη 26 Ιανουαρίου αναμένεται νέα επιδείνωση του καιρού, από τα δυτικά. 

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis