home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΚοινωνίαΑρχείο

Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας – Πού θα χτυπήσει

Το μέτωπο κακοκαιρίας που επηρέασε τη χώρα από έως το πρωί της Κυριακής 24/01, με τοπικά ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους, υποχωρεί, επιτρέποντας στον καιρό να παρουσιάσει πρόσκαιρη βελτίωση. Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, νέο μέτωπο κακοκαιρίας με παρόμοια χαρακτηριστικά, θα επηρεάσει μετά το μεσημέρι της Κυριακής 24/01 τη Δυτική Ελλάδα και προοδευτικά έως το πρωί της Δευτέρας 25/01 το σύνολο της χώρας.

Στη δορυφορική εικόνα που ακολουθεί αποτυπώνονται τα νέφη των δύο μετώπων στις 08:40 ώρα Ελλάδας, ενώ εμπεριέχεται πίνακας με τις 8 ισχυρότερες ριπές ανέμου έως το πρωί της Κυριακής σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του ΕΑΑ.

Στους προγνωστικούς χάρτες που ακολουθούν παρουσιάζονται η κατανομή των φαινομένων και οι άνεμοι που θα πνέουν νωρίς το βράδυ της Κυριακής 24/01 και  τις πρώτες μεταμεσονύκτιες ώρες προς Δευτέρα 25/01. Μεγάλα ύψη βροχής αναμένονται εκ νέου σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, όπου απαιτείται μεγάλη προσοχή.

 

 

Η αναλυτική πρόγνωση για την Πελοπόννησο

ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες κυρίως στη δυτική Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα γρήγορα θα εξασθενήσουν ενώ βαθμιαία από το μεσημέρι ξανά θα ενταθούν και από το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και από αργά το βράδυ πιθανώς πρόσκαιρα στη δυτική Πελοπόννησο.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, κατά τόπους πυκνές στα ορεινά της Ηπείρου από το βράδυ.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6, βαθμιαία 6 με 7 και από το απόγευμα στο Ιόνιο τοπικά 8 και πιθανώς πρόσκαιρα έως 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες στα νότια κυρίως θαλάσσια – παραθαλάσσια, και γρήγορη βελτίωση. Από το απόγευμα βαθμιαία οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές που τη νύχτα θα ενταθούν.
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά από τις βραδινές ώρες.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια τις πρώτες πρωινές και ξανά από το βράδυ, 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button