Τρίτη, 2 Μαρτίου, 2021
Home design
Αρχική Ειδήσεις Αυτοδιοίκηση WRC: Μπαίνουν θεμέλια για να επιστρέψει το Ράλλυ Ακρόπολις στην Πελοπόννησο

WRC: Μπαίνουν θεμέλια για να επιστρέψει το Ράλλυ Ακρόπολις στην Πελοπόννησο

Σχετικά

Σε τηλεδιάσκεψη με θέμα την επανάκαμψη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου του θρυλικού και παγκοσμίως γνωστού Ράλλυ Ακρόπολις μετείχε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας το μεσημέρι σήμερα, Παρασκευή 22 Ιανουαρίου, καθώς και δήμαρχοι της Κορινθίας.

Στην διάσκεψη, που διοργάνωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας, αρμόδιος για την Ερευνα και την Τεχνολογία, συμφωνήθηκε η Περιφέρεια να καταβάλει το 50% της δαπάνης που αφορά το σκέλος της Πελοποννήσου της φετινής διοργάνωσης του Ράλλυ Ακρόπολις, η αρμοδιότητα για την οποία είναι του υφυπουργείου Αθλητισμού.

«Επιδιώκουμε και αγωνιζόμαστε αυτή η πασίγνωστη διεθνώς διοργάνωση μηχανοκίνητου αθλητισμού να επιστρέψει μόνιμα στα εδάφη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η οποία θα έχει μία ακόμα ευκαιρία να προβληθεί παγκοσμίως» σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

Τις λεπτομέρειες θα αναλάβουν ο δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων Γιώργος Γκιώνης και από την πλευρά της Περιφέρειας Πελοποννήσου η αρμόδια για τον Τουρισμό αντιπεριφερειάρχης Αννα Καλογεροπούλου.

Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία φορά που η διοργάνωση του Ράλλυ Ακρόπολις περιελάμβανε διαδρομές στην Πελοπόννησο ήταν το 2013.

Να σημειωθεί πως φέτος η Ελλάδα είναι πρώτη αναπληρωματική χώρα για τη διεξαγωγή αγώνα WRC, και όπως δήλωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης πρόσφατα, η χώρα μας έχει βάσιμες ελπίδες να κληθεί να διοργανώσει αγώνα φέτος, με προοπτική μονιμοποίησης και για τα επόμενα χρόνια. 

Περισσότερα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Home design