home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Τα ΑμΕΑ δεν κολλάνε;

|

Χρόνος ανάγνωσης

1 λεπτό

|

0 Σχόλια στο Τα ΑμΕΑ δεν κολλάνε;

Με οργισμένη επιστολή προς τον πρόεδρο και τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής  ο επικεφαλής του περιφερειακού συνδυασμού «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου» Θανάσης Πετράκος χαρακτηρίζει ως απαράδεκτο και ανεπίτρεπτο σε 1 ταξί να μεταφέρονται 4 μαθητές ΑμεΑ . Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή του, είναι «εξοργισμένος από την αναλγησία και τη γελοιότητα της νομοθεσίας  για την μεταφορά των μαθητών ΑμεΑ. Μετά από παράπονα και διαμαρτυρίες που δέχτηκα από γονείς παιδιών που είναι μαθητές στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας διαπίστωσα ότι η νομοθεσία της   κυβέρνησης προβλέπει ότι επιτρέπεται να μεταφέρονται μέχρι και 4 μαθητές ΑμεΑ στα Ειδικά Σχολεία με ένα ταξί, εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού – τη στιγμή που στα ταξί επιτρέπεται η επιβίβαση και η μεταφορά μόνο ενός ατόμου ή δύο, όταν πρόκειται για παιδί ή ηλικιωμένο που έχει ανάγκη συνοδού.

Συγκεκριμένα στη Κοινή Υπουργική Απόφαση με ΦΕΚ 4899/Β/6-11- 2020, στην ενότητα 19 «Μεταφορές» αναφέρεται:

‘Μαθητές που εξυπηρετούνται με ταξί σε μη αστικές περιοχές, για τη μετάβαση τους στο σχολείο, επιτρέπεται να μετακινηθούν μέχρι και τέσσερα (4) άτομα, με την προσκόμιση σχετικής βεβαίωσης του διευθυντή του σχολείου. Η δυνατότητα του προηγούμενου εδαφίου παρέχεται, με την προσκόμιση αντίστοιχης Βεβαίωσης, και για τις περιπτώσεις εκπαιδευτικών σε μη αστικές περιοχές, που εξυπηρετούνται είτε με ταξί είτε με όχημα ενός εκ των εκπαιδευτικών’.

Δηλαδή, κατά τους εγκεφάλους των Υπουργείων Παιδείας, Υγείας και Μεταφορών, τα παιδιά με αναπηρία που μεταφέρονται με ταξί δεν κινδυνεύουν να κολλήσουν κορωνοϊό και ο μοναδικός κίνδυνος είναι κατά την επιβίβαση και την αποβίβαση; Ακόμα, τα παιδιά που μετακινούνται με ταξί στις μη οστικές περιοχές δεν κολλάνε κορωνοϊό;»

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis