Τρίτη, 2 Μαρτίου, 2021
Home design
Αρχική Πολιτισμός Ψυχαγωγία Μια συγκινητική ιστορία αγάπης και απώλειας μέσα στην καραντίνα

Μια συγκινητική ιστορία αγάπης και απώλειας μέσα στην καραντίνα

Σχετικά

Τον Ιανουάριο του 2020, η γιαγιά Παρασκευώ από τη Σάμο έχασε τον σύντροφο και τη μεγάλη αγάπη της ζωής της, τον κυρ Μανώλη. Λίγους μήνες μετά, η καραντίνα την έκλεισε στο σπίτι κι η μοναξιά έκανε το πένθος της ακόμα πιο βαρύ. Για πρώτη φορά στη ζωή της πήρε χαρτί και στυλό κι άρχισε να γράφει στιχάκια για να διοχετεύσει τον πόνο της απώλειας. Άλλωστε, όπως λέει μια παροιμία, «η ποίηση γεννιέται αυθόρμητα όταν ο θάνατος συναντήσει τον έρωτα».

Η γιαγιά Παρασκευώ τυγχάνει να έχει την εγγόνα της μουσικό. Την πήρε, λοιπόν, μια μέρα τηλέφωνο και της διάβασε ένα απ’ τα ποιηματάκια της. «Να μου το κάνεις λαϊκή επιτυχία» της είπε χαριτολογώντας. Η εγγόνα της, λοιπόν, μαζί με τον σύντροφό της, που είναι επίσης συνθέτης και τραγουδιστής, μελοποίησαν το ποιηματάκι της γιαγιάς Παρασκευώς. Το αποτέλεσμα έχει αποτυπωθεί στο παρακάτω βίντεο, που δεν μπορεί παρά να συγκινήσει και την πιο σκληρή καρδιά…

Αυτό, λοιπόν, είναι το «Κενό», σε στίχους γιαγιάς Παρασκευώς και μουσική κι ερμηνεία των Γεράσιμου Παπαδόπουλου και Ηλιάνας Φιλέα:

Περισσότερα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Home design