home design 800x400
home design 1170Χ320

Μια συγκινητική ιστορία αγάπης και απώλειας μέσα στην καραντίνα

Η γιαγιά Παρασκευώ Κενό τραγούδι

Τον Ιανουάριο του 2020, η γιαγιά Παρασκευώ από τη Σάμο έχασε τον σύντροφο και τη μεγάλη αγάπη της ζωής της, τον κυρ Μανώλη. Λίγους μήνες μετά, η καραντίνα την έκλεισε στο σπίτι κι η μοναξιά έκανε το πένθος της ακόμα πιο βαρύ. Για πρώτη φορά στη ζωή της πήρε χαρτί και στυλό κι άρχισε να γράφει στιχάκια για να διοχετεύσει τον πόνο της απώλειας. Άλλωστε, όπως λέει μια παροιμία, «η ποίηση γεννιέται αυθόρμητα όταν ο θάνατος συναντήσει τον έρωτα».

Η γιαγιά Παρασκευώ τυγχάνει να έχει την εγγόνα της μουσικό. Την πήρε, λοιπόν, μια μέρα τηλέφωνο και της διάβασε ένα απ’ τα ποιηματάκια της. «Να μου το κάνεις λαϊκή επιτυχία» της είπε χαριτολογώντας. Η εγγόνα της, λοιπόν, μαζί με τον σύντροφό της, που είναι επίσης συνθέτης και τραγουδιστής, μελοποίησαν το ποιηματάκι της γιαγιάς Παρασκευώς. Το αποτέλεσμα έχει αποτυπωθεί στο παρακάτω βίντεο, που δεν μπορεί παρά να συγκινήσει και την πιο σκληρή καρδιά…

Αυτό, λοιπόν, είναι το «Κενό», σε στίχους γιαγιάς Παρασκευώς και μουσική κι ερμηνεία των Γεράσιμου Παπαδόπουλου και Ηλιάνας Φιλέα:

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis