Home design
home design

Τρίπολη: Για να εξυπηρετήσει δήθεν φίλη, της ξάφρισαν όλο τον τραπεζικό της λογαριασμό

Εξαπάτησαν φοιτήτρια στην Τρίπολη

Θύμα απάτης έπεσε μία φοιτήτρια στην Τρίπολη όταν αρχικά δέχθηκε μήνυμα από μία φίλη της στο facebook, μέσω του οποίου της ζητούταν να της δανείσει 33 ευρώ, για να μην χάσει έναν διακανονισμό και θα της επέστρεφε το χρηματικό ποσό την επόμενη ημέρα.

Η κοπέλα φυσικά έσπευσε να εξυπηρετήσει την φίλη της, ζητώντας τον τραπεζικό της λογαριασμό για να της μεταφέρει τα χρήματα.

Εκείνη ισχυριζόμενη πως κάτι τέτοιο, δεν είναι εφικτό, της ζήτησε σε φωτογραφία την κάρτα της.

Στη συνέχεια η κοπέλα έλαβε έναν αριθμό επαλήθευσης στο κινητό της, τον οποίο προώθησε κατευθείαν στην φίλη της, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία μεταφοράς χρημάτων.

Οι δράστες, έχοντας πλέον στα χέρια τους τον αριθμό επαλήθευσης, άλλαξαν τα στοιχεία του ebanking βάζοντας δικά τους.

Μετά από λίγη ώρα, η κοπέλα δέχθηκε ένα τηλέφωνο από την φίλη της, η οποία την προειδοποίησε να μην δώσει σημασία αν λάβει κάποιο περίεργο μήνυμα από τον λογαριασμό της στο facebook, διότι την έχουν χακάρει.

Σοκαρισμένη πλέον, συνειδητοποίησε ότι έχει πέσει θύμα απάτης, και πως ο τραπεζικός της λογαριασμός είναι άδειος!

«Το ύφος της συνομιλίας μας, ήταν όπως πάντα, οπότε δεν πήγε το μυαλό μου σε απάτη», δήλωσε το θύμα.

Η απάτη αυτή είναι γνωστή, όπως και παρόμοιες άλλες οι οποίες γίνονται συνήθως μέσω ειδικού λογισμικού και σπανιότερα χειροκίνητα από τον χάκερ.

Το γεγονός έχει καταγραφεί στο αστυνομικό τμήμα του τόπου καταγωγής της, όπου και έχει επιστρέψει και θα διερευνηθεί από την δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Σχόλια

coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis