Πέμπτη, 4 Μαρτίου, 2021
Home design
Αρχική Πολιτισμός Πελοπόννησος: Ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ για τα ιστορικά σημεία της Ελληνικής Επανάστασης

Πελοπόννησος: Ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ για τα ιστορικά σημεία της Ελληνικής Επανάστασης

Σχετικά

Με στόχο τη δημιουργία ντοκιμαντέρ στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης η Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση, ΕΡΤ, μετά την έγκριση που έλαβε από το υπουργείο Πολιτισμού, θα προχωρήσει σε κινηματογράφηση και αεροκινηματογράφηση σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία.

Ο τίτλος του ντοκιμαντέρ θα είναι «1821-Η Ελληνική Επανάσταση» και η κινηματογράφηση θα γίνει μέχρι τον Απρίλιο.

Όπως αναφέρεται στο tharrosnews.gr οι χώροι που έχουν επιλεγεί στη Μεσσηνία, είναι και οι περισσότεροι που θα θα συμπεριληφθούν στο ντοκιμαντέρ. Συγκεκριμένα, θα γίνει κινηματογράφηση στο Κάστρο της Καλαμάτας, στο  Κάστρο της Κυπαρισσίας, στον Πύργο Μούρτζινων στην Καρδαμύλη, στο Κάστρο της Μεθώνης, στο Νιόκαστρο της Πύλου, στη Νήσο Σφακτηρία και στον Πύργο της Μονής Γαρδικίου.

Επίσης, από τις περιοχές αρμοδιότητας της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων θα γίνει συμπεριληφθεί στην κινηματογράφηση η έκθεση συλλογής Rene Puaux στο Αρχοντικό Τσικλητήρα στην Πύλο.

Στους υπόλοιπους νομούς της Περιφέρειας θα συμπεριληφθούν οι εξής χώροι: Στην Αργολίδα, από το Ναύπλιο, η Παλιά Πόλη, το Βουλευτικό και ο  Ι. Ν. Αγίου Σπυρίδωνα, η Ακροναυπλία, το Φρούριο Παλαμηδίου, η Μέρμπακα  (σημ. Αγία Τριάδα), ο Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου, το Κάστρο Λάρισα στο Άργος, οι Στρατώνες του Καποδίστρια  και το Αρχοντικό Δημητρίου Τσώκρη.

Στην Αρκαδία, το Σπίτι Κολοκοτρωναίων στο Λιμποβίσι Αρκαδίας, η Μονή Καλτέζων, το Κάστρο Λεονταρίου, το Κάστρο Καρύταινας και ο Πύργος της Μονής Μπούρα.

Στην Κόρινθο το Κάστρο Ακροκορίνθου και στη Λακωνία ο Μυστράς και το Κάστρο της Μονεμβασίας.

Περισσότερα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Home design

Πρόσφατα σχόλια