Τρίτη, 2 Μαρτίου, 2021
Home design
Αρχική Πολιτισμός Γεώργιος Λύκος, ο ήρωας του Αραχναίου

Γεώργιος Λύκος, ο ήρωας του Αραχναίου

Σχετικά

Δεν είναι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος ήρωας αυτής της χώρας που η πολιτεία τον αφήνει στην αφάνεια. Ήδη από την μέρα του θανάτου του η χήρα του διεκδικούσε την αποκατάσταση της ιστορίας του άντρα της. Χαρακτηριστική είναι η ακόλουθος επιστολή:

Λύκος Αιτηση

 

Σήμερα στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 ετών από την επανάσταση του 1821, ο Χρήστος Λυγκίδης αγωνίζεται για την αναγνώριση της προσφοράς του Γεωργίου Λύκου ή Χελιώτη καλώντας τον Δήμο Ναυλιέων να προβεί στην ονοματοδοσία ανώνυμης οδού  με το όνομα του Χελιώτη ήρωα στην πόλη  Ναύπλιου και στην κοινότητα Αραχναίου αντίστοιχα, τιμώντας τον αγωνιστή της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 Γεωργίου Λύκου ή Χελιώτη του οποίου η καταγωγή ήταν από το Χέλι (Αραχναίο) του Δήμου Ναυπλιέων.

Η πρότασή του εκκρεμεί ήδη από τις 12/10/2020 είναι ευκαιρία να υλοποιηθεί με το άνοιγμα των εκδηλώσεων για τα 200χρόνια από την έναρξη της επανάστασης του 21.

Ο Γεώργιος Λύκος ήταν αγωνιστής του 1821. Η καταγωγή του ήταν από το χωριό Χέλι της επαρχίας Κορίνθου. Υπηρέτησε την πατρίδα του ως στρατιώτης μέσα και έξω από την Πελοπόννησο, ακολουθώντας πάντα τον Νικήτα Σταματελόπουλο. Φάνηκαν πολύ χρήσιμοι στην πολιορκία της Κορίνθου, και στην περίφημη Μάχη του Αγιονορίου την εποχή του Δράμαλη, όταν ο Δράμαλης επέστρεψε από την Αργολίδα στην Κόρινθο. Το 1832 εκλέχθηκε πληρεξούσιος στην Ε΄ Εθνοσυνέλευση 1832.

Περισσότερα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Home design