Τρίτη, 2 Μαρτίου, 2021
Home design
Αρχική Ειδήσεις Αυτοδιοίκηση «Βόμβα» στη ΔΕΥΑ Ερμιονίδας: Ανακαλούνται 40 αποφάσεις ως παράνομες

«Βόμβα» στη ΔΕΥΑ Ερμιονίδας: Ανακαλούνται 40 αποφάσεις ως παράνομες

Σχετικά

Ξαφνικό πρόβλημα προέκυψε στη ΔΕΥΑ Ερμιονίδας, καθώς 40 αποφάσεις κρίθηκαν παράνομες από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση λόγω μη νόμιμης σύνθεσης του Διοικητικού Συμβουλίου.

Όπως προκύπτει από την επιστολή του επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Τάσου Λάμπρου, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Γιώργος Τσεγκής στο Διοικητικό Συμβούλιο έδινε επίσημες διαβεβαιώσεις για έλεγχο της νομιμότητας της σύνθεσης του Διοικητικού Συμβουλίου, κάτι που όπως προκύπτει τελικά δεν ισχύει.

Η επιστολή Λάμπρου:

«Κύριε Δήμαρχε

Χτες πληροφορήθηκα σε συνεργασία που είχα με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου Τμήμα Διοικητικό – Οικονομικό, Εποπτικός Φορέας των ΟΤΑ ότι απαιτείται το ΔΣ της ΔΕΥΑΕΡ να προχωρήσει στην ανάκληση αποφάσεων του ΔΣ, του τελευταίου τριμήνου, περίπου 40 αποφάσεων, εξαιτίας μη νόμιμης σύνθεσης του Διοικητικού Συμβουλίου. Συγκεκριμένα δυο μέλη του διοικητικού συμβουλίου, είναι παράλληλα υπάλληλοι και προσφέρουν υπηρεσίες τους στην επιχείρηση στα πλαίσια προγραμμάτων του ΟΑΕΔ-Κοινωνική Εργασία κάτι το οποίο δεν προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία.

Άρα έχουμε «προβληματική» μη νόμιμη σύνθεση του ΔΣ, το θέμα όμως πέρα από τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργεί στην λειτουργία της επιχείρησης, αναδεικνύει σε όλο της το μεγαλείο την ανευθυνότητα της διοίκησης της επιχείρησης.

Για το επίμαχο ζήτημα σε συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΕΥΑΕΡ τόσο εγώ όσο και ο άλλος εκπρόσωπος της μειοψηφίας κ. Π. Αποστόλου είχαμε επίσημα ρωτήσει εάν προβλέπεται αυτή η τοποθέτηση των δυο υπαλλήλων της κοινωνικής εργασίας στην ΔΕΥΑΕΡ ενώ ταυτόχρονα είναι μέλη του ΔΣ, η απάντηση ήταν θετική από την πλευρά του προέδρου, ενώ το ερώτημα προς την Αποκεντρωμένη διατυπώθηκε επίσημα μετά από τρεις μήνες και τώρα τινάζονται όλα στον αέρα, αφού είχαμε αρνητική απάντηση.

Κύριε Δήμαρχε

Ζητώ την παρέμβαση σας, για να αποκατασταθεί η νομιμότητα στην λειτουργία της ΔΕΥΑΕΡ, νόμιμη σύνθεση του ΔΣ, ανάκληση των αποφάσεων, λήψη νέων νόμιμων αποφάσεων.

Επίσης γεννάται ένα μεγάλο θέμα αξιοπιστίας της διοίκηση της ΔΕΥΑΕΡ αλλά το πρόβλημα διαβιβάζεται και σε εσάς όταν δεν μπορούμε στα αυτονόητα να συνεργαζόμαστε με την εποπτεύουσα αρχή, την αποκεντρωμένη διοίκηση και εύκολα να διατυπώνουμε ψεύτικες γνωμοδοτήσεις με αρνητικές συνέπειες στην λειτουργία της επιχείρησης  και ευρύτερα στους δημότες μας.

Φυσικά υπάρχει ένα ερώτημα ποιος πρότεινε, ποιος εισηγήθηκε την τοποθέτηση των συγκεκριμένων υπαλλήλων από το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ στην ΔΕΥΑΕΡ, ενώ τα πρόσωπα αυτά ήταν ταυτόχρονα ήδη και μέλη του ΔΣ.

Προσωπικά είμαι στην διάθεσή σας, σας το έχω τονίσει αρκετές φορές, να συνεργαστούμε, να γίνει με σοβαρότητα μια ομαλή «θεραπεία» του προβλήματος, άρα όταν διατυπώνω τις ενστάσεις μου, και τις παρατηρήσεις μου κύριο μέλημά μου είναι να  προλαβαίνω «τα προβλήματα» προς όφελος του δήμου μας για να μην ερχόμαστε μετά να «θεραπεύουμε» με πολλές αρνητικές συνέπειες τα λάθη και τις παραλείψεις».

Περισσότερα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Home design