Τρίτη, 2 Μαρτίου, 2021
Home design
Αρχική Ειδήσεις Κοινωνία Ποιες περιοχές στην Αργολίδα θα μετατραπούν σε στέπες το 2070

Ποιες περιοχές στην Αργολίδα θα μετατραπούν σε στέπες το 2070

Σχετικά

Σχεδόν σε όλες τις περιοχές του πλανήτη το κλίμα έχει ήδη αρχίσει να αλλάζει εξαιτίας της ανθρώπινης δραστηριότητας και της αύξησης των ρύπων. Οι επιστήμονες υπολογίζουν πως μέχρι το 2070 η θερμοκρασία θα έχει ανέβει ακόμα και 5 βαθμούς Κελσίου σε κάποιες περιοχές της γης.

Αποτέλεσμα αυτού θα είναι η ερημοποίηση και στην Αργολίδα περιοχές όπως το Πόρτο Χέλι, η Ερμιόνη και η Επίδαυρος προβλέπεται ότι θα είναι οι πρώτες που θα υποστούν τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.

Μια εφαρμογή που βασίστηκε σε έρευνες της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Αλλαγή του Κλίματος (Intergovernmental Panel on Climate Change – IPCC) του ΟΗΕ και στα χειρότερα σενάρια των ερευνητών της, δείχνει online στους χρήστες του διαδικτύου το πώς θα έχουν επηρεαστεί οι κλιματικές συνθήκες στην περιοχή τους μέχρι τα τέλη αυτού του αιώνα.

Όπως δείχνει ο διαδραστικός χάρτης στη χώρα μας θα υπάρξουν μεγάλες αλλαγές. Η Δυτική Ελλάδα και οι Πελοπόννησος θα έρθουν αντιμέτωπες με υψηλότερες θερμοκρασίες όχι όμως τόσο μεγάλες ώστε να αλλάξει το γενικότερο κλίμα της περιοχής. Σύμφωνα με το National Geographic η Πάτρα θα έχει καύσωνες με μεγαλύτερη χρονική διάρκεια ενώ το κλίμα της, όπως και εκείνο του Πύργου και της Καλαμάτας θα είναι παρόμοιο με εκείνο της νότιας Τουρκίας.

Κλιματικά αλλάγή

 

Ο φουτουριστικός χάρτης δείχνει πως σε κάποιες περιοχές της Πελοποννήσου η υγρασία θα είναι μικρότερη από ότι σήμερα.

Ισχυρές πιέσεις μεταξύ των άλλων περιοχών θα δεχτεί και η ανατολική πλευρά της Αργολίδας όπου περιοχές όπως η Επίδαυρος, η Ερμιόνη και το Πόρτο Χέλι προβλέπεται να παρουσιάσουν πολύ μεγάλη αλλαγή με μεγάλες εκτάσεις να μετατρέπονται σε στέπες! Το ίδιο προβλέπεται για την Αττική και για περιοχές της κεντρικής Ελλάδας και της Μακεδονίας

Το νερό της βροχής δε θα είναι αρκετό για να τροφοδοτήσει τη βλάστηση ενώ οι θερμές ημέρες του έτους θα είναι πολύ περισσότερες συγκριτικά με σήμερα.

Δείτε και εσείς τι θα συμβεί στην περιοχή σας εδώ.

Περισσότερα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Home design