Δευτέρα, 8 Μαρτίου, 2021
Home design
Αρχική Ειδήσεις Ρεπορτάζ Παγωνιά μετά τα χιόνια: Ανήσυχοι οι αγρότες της Αργολίδας (Φωτογραφίες)

Παγωνιά μετά τα χιόνια: Ανήσυχοι οι αγρότες της Αργολίδας (Φωτογραφίες)

Σχετικά

Περισσότερα

Τα χιονισμένα βουνά γύρω από τον Αργολικό κάμπο έφεραν όπως ήταν αναμενόμενο πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, σε μια κατά τ΄ άλλα ηλιόλουστη ημέρα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που καταγράφει ο μετεωρολογικός σταθμός στην Πυργέλα τη νύχτα προς το ξημέρωμα της Τετάρτης η θερμοκρασία κυμάνθηκε από – 2 βαθμούς Κελσίου έως – 3 βαθμούς Κελσίου, ενώ σύμφωνα με τους αγρότες σε κάποιες περιοχές ήταν ακόμα πιο χαμηλά.

Όλη τη νύχτα οι ανεμομείκτες, οι τεχνικές βροχές και κάθε μέτρο αντιπαγετικής προστασίας  λειτουργούσαν, ώστε να προστατευτούν οι καλλιέργειες από τον παγετό.

ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Στο έλεος του παγετού οι αγροτικές καλλιέργειες σε όλη την Πελοπόννησο
 

ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ

 

Το γνωστό φαινόμενο με τους κρυστάλλους που δημιουργούν οι τεχνητές βροχές από τη διαφορά της θερμοκρασία του περιβάλλοντος και αυτής του νερού είναι χαρακτηριστικές.

ΣΤΑΛΛΑΚΤΙΤΕΣ ΣΤΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ

 

Πάντως, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ιδιαίτερα προβλήματα δεν υπήρχαν – εκτός από συγκεκριμένες  περιπτώσεις – αφού η αντιπαγετική προστασία κάλυψε τις καλλιέργειες. Οι αγρότες ωστόσο ανησυχούν για το επόμενο διάστημα αφού το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής των εσπεριδοειδών παραμένει στα δέντρα. 

Παρόλα αυτά ανήσυχοι είναι οι καλλιεργητές κηπευτικών, που είναι ακόμα πιο ευαίσθητα στον πάγο. Χαρακτηριστικές είναι οι φωτογραφίες στην Αγία Τριάδα, έξω από το Κέντρο Ψυχικής Υγείας του Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδας.

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Home design

Πρόσφατα σχόλια