Δευτέρα, 8 Μαρτίου, 2021
Home design
Αρχική Ειδήσεις Αυτοδιοίκηση Νεμέα: Στην Παναγία του Βράχου έδωσαν τα χέρια για έργα εκατομμυρίων

Νεμέα: Στην Παναγία του Βράχου έδωσαν τα χέρια για έργα εκατομμυρίων

Σχετικά

Περισσότερα

Σημαντική επίσκεψη στο ιστορικό Μοναστήρι της Παναγίας του Βράχου στη Νεμέα, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου με στόχο την αναβάθμιση του Ιστορικού αυτού μνημείου στο οποίο έγιναν παρεμβάσεις από το ΕΣΠΑ 2007-2013. 

Στο έργο που είχε γίνει παλαιότερα δεν είχε συμπεριληφθεί η απαραίτητη αποκατάσταση στο Αρχονταρίκι. Μετά τις ανάλογες μελέτες υπάρχει η πρόθεση να στερεωθεί και να αναδειχτεί από την Περιφέρεια Πελοποννήσου. 

Η συνάντηση έγινε παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κορινθίας κ.κ. Διονυσίου και συμμετείχαν η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού κα Αθηνά Κόρκα και ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών Αργολίδας – Κορινθίας κ. Χάρης Βυτινιώτης, ο Δήμαρχος Νεμέας κ. Κ. Φρούσιος, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Θανάσης Καρκώνης, ο κ. Σιδηρόπουλος και η κα Αγρέβη ως εκπροσώποι της εφορίας Αρχαιοτήτων Κορινθίας. 

Νωρίτερα είχε προηγηθεί συνάντηση εργασίας στο Δημαρχείο Νεμέας με το Δήμαρχο Νεμέας κ. Κ. Φρούσιο σχετικά με τα έργα όπου πρόκειται να εκτελεσθούν σε σχέση με τη Περιφέρεια Πελοποννήσου όπως: 

  • Η κατασκευή αποδυτήριων στο Στάδιο της Αρχαίας Νεμέας(εν όψει της Νεμεάδας)
  • Ο κόμβος προς τον Αρχαιολογικό χώρο και Στάδιο της Αρχαίας Νεμέας με προϋπολογισμό 361.000€.
  • Το έργο «Άρση επικινδυνότητας κατολισθήσεων» από τον αυτοκινητόδρομο στην έξοδο προς Αρχαία Νεμέα με προϋπολογισμό 295.000€.
  • Τα οδικά έργα τα ενταγμένα και εγκεκριμένα ήδη, Κούτσι- Στιμάγκα, Νεμέα- Ψάρι – Σκοτεινή, βελτίωση και συντήρηση του δρόμου Νεμέα – Κρυονέρι στο Παλαιό Επαρχιακό δρόμο και τη μελέτη του μεγάλου έργου Νεμέα- Φράγμα Ασωπού (παραποτάμιου) – Κιάτο

Τέλος οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες ενημερώθηκαν για:

  • Τα αρδευτικά έργα του Δήμου καθώς και την αγροτική οδοποιία.
  • Την ανάπλαση του κεντρικού δρόμου της πόλης της Νεμέας (οδός Δερβενάκια).
  • Τις προτάσεις για Έργα Πολιτισμού που μπορούν να ενταθούν στα επικείμενα προγράμματα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Home design

Πρόσφατα σχόλια