home design 800x400

Παραμένει κλειστή, επ’ αόριστον, η Διώρυγα Κορίνθου

«Μη διαθέσιμη για τη ναυσιπλοΐα, πέραν της αρχικής εκτίμησης που ήταν η Τρίτη 19 Ιανουαρίου», θα παραμείνει η Διώρυγα Κορίνθου, όπως ανακοινώθηκε από την εταιρία, «Διώρυγος Κορίνθου».

Θυμίζουμε ότι η Διώρυγα είχε κλείσει στις 15 Ιανουαρίου, μετά τη νέα κατάπτωση χωμάτινου όγκου που είχε σημειωθεί στο πρανές Πελοποννήσου, στην θέση του βιολογικού.

Σύμφωνα με την εταιρία, «βρίσκεται σε εξέλιξη εντατική συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς γεωτεχνικών μελετών, ώστε να ενισχυθούν οι συντελεστές ασφαλείας και ευστάθειας του καναλιού και να αποκατασταθεί η λειτουργία του διαύλου το συντομότερο δυνατόν.

Ευχαριστούμε τους πελάτες μας για την κατανόηση και υπομονή που επιδεικνύουν και τους διαβεβαιώνουμε ότι όλες μας οι ενέργειες αποσκοπούν, αφενός στην πλήρη αποκατάσταση των βυθισμάτων και αφετέρου την ευστάθεια των πρανών, ώστε ο δίαυλος να λειτουργεί στο μέλλον ασφαλώς και απρόσκοπτα προς εξυπηρέτηση της ναυσιπλοΐας», σημειώνει η σχετική ανακοίνωση.

Τι λέει ο Ευθύμιος Λέκκας

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ και καθηγητής Γεωολογίας Ευθύμιος Λέκκας βρέθηκε στη Διώρυγα Κορίνθου και πραγματοποίησε επιθεώρηση στο σημείο που έγινε η κατάπτωση. Ο κ. Λέκκας σε δηλώσεις του στο korinthostv.gr ανέλυσε το πρόβλημα διεξοδικά. 

Παρακολουθήστε τις δηλώσεις του Ευθύμιου Λέκκα: 

Σχόλια

Exit mobile version