Home design
home design

Κεφαλόβρυσο: Το ορεινό χωριό της Αργολίδας που δεν σταματά κάθε εποχή του χρόνου να εντυπωσιάζει

Λευκό πέπλο σκέπασε το ορεινό χωριό του Δήμου Άργους – Μυκηνών και έδωσε εικόνες απαράμιλλης ομορφιάς – Δείτε φωτογραφίες από τον χιονιά
Κεφαλόβρυσο Άργους χιόνια (1)

Λευκό πέπλο σκέπασε το Κεφαλόβρυσο του Δήμου Άργους – Μυκηνών και έδωσε εικόνες απαράμιλλης ομορφιάς με την έλευση της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα» που έφερε χιόνια στην ορεινή Αργολίδα.

Το ορεινό χωριό της Αργολίδας που δεν σταματά κάθε εποχή του χρόνου να εντυπωσιάζει, βρίσκεται σε υψόμετρο 770 μέτρων, κάτω από την κορυφή του Λυρκείου όρους και είναι πνιγμένο στη βλάστηση.

Κεφαλόβρυσο Άργους χιόνια (2)
Φώτο: fb (Εξ.-Πολ. Σύλλογος Κεφαλοβρύσου)

Στην νότια είσοδο του Κεφαλόβρυσου βρίσκονται η κεντρική πλατεία του χωριού και οι πηγές του ποταμού Ινάχου. Οι κάτοικοι την πηγή ονομάζουν σήμερα, απλώς «Κεφαλάρι». Το Κεφαλάρι είναι ένα σπήλαιο καρστικού τύπου, από το οποίο εκρέει άφθονο κρύο νερό 11 βαθμών Κελσίου, σε σταθερή θερμοκρασία όλο το χρόνο. Μαζί με τον Ερασίνο ποταμό και τη Λέρνη Μύλων είναι μία από τις τρεις πηγές της επαρχίας Άργους.

Για όσους ασχολούνται και με το παιχνίδι Geocaching, στο Κεφαλόβρυσο μπορείτε να βρείτε και κάποιες ενδιαφέρουσες κρύπτες που θα σας οδηγήσουν σε κάποιες όμορφες τοποθεσίες του χωριού.

Επίσης υπάρχουν σηματοδοτημένα μονοπάτια για πεζοπορικές περιηγήσεις μέσα στη φύση που οδηγούν σε παραδοσιακούς νερόμυλους και πηγές με γάργαρο νερό.

Σχόλια

coffee berry
expo360x90
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis