Home design
home design 800x400

Lockdown: Πότε επιστρέφουν στις τάξεις οι μαθητές Γυμνασίων – Λυκείων – Ανοίγουν τα χιονοδρομικά

Χιονοδρομικό Κέντρο Μαινάλου

Ένα σημαντικό βήμα για την σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα σημειώθηκε χθες Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, αφού άνοιξαν τα καταστήματα λιανικού εμπορίου, μετά από δύο μήνες λουκέτου. 

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία ο επόμενος στόχος της κυβέρνησης είναι το άνοιγμα όλων των σχολείων και η επιστροφή των μαθητών σε Γυμνάσια και Λύκεια.

Ωστόσο πριν ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση για τις λοιπές βαθμίδες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, θα πρέπει να περάσουν μερικές ημέρες και οι ειδικοί λοιμωξιολόγοι να επανεξετάσουν τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα, που θα διαμορφωθούν έπειτα από το άνοιγμα των καταστημάτων.

Σε περίπτωση όμως που δεν παρατηρηθεί «έκρηξη» των κρουσμάτων κορωνοϊού και τα πράγματα κυλήσουν ομαλά, η επιστροφή των μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων στα σχολεία τους αναμένεται να γίνει την 1η Φεβρουαρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σενάριο για τις 25 Ιανουαρίου δεν φαίνεται να είναι στο τραπέζι, καθώς οι επιστήμονες της επιτροπής έχουν ζητήσει να δοθεί ένα περιθώριο 15 ημέρων πριν υπάρξει και επιπλέον αύξηση της κινητικότητας στους δρόμους.

Οι σκέψεις για τα χιονοδρομικά και τις μετακινήσεις από νομό σε νομό

Οι πυκνές χιονοπτώσεις των τελευταίων ημερών ενέτειναν από ό,τι φαίνεται την πίεση στην κυβέρνηση να ανοίξει τα χιονοδρομικά κέντρα. Προϋπόθεση για να δουν άσπρη μέρα οι επιχειρήσεις στα χιονοδρομικά κέντρα και να μη χαθεί και δεύτερη σεζόν είναι να επιτραπούν οι μετακινήσεις από περιφέρεια σε περιφέρεια, ωστόσο ερωτηματικό παραμένει το τι θα γίνει με τις κόκκινες περιοχές.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει ο ΣΚΑΙ, η πιθανότερη ημερομηνία για την επαναλειτουργία των χιονοδρομικών κέντρων είναι η 1η Φεβρουαρίου, ωστόσο δεν έχει αποκλειστεί εντελώς και το ενδεχόμενο να ανοίξουν στις 25 Ιανουαρίου.

Βέβαια, προκειμένου να μην εκμεταλλευτούν την χαλάρωση αυτή και άλλοι που θέλουν απλώς να ταξιδέψουν σε άλλες περιοχές της χώρας, στο «τραπέζι» βρίσκεται το ενδεχόμενο η μετακίνηση των πολιτών προς τα χιονοδρομικά να γίνεται με την επίδειξη αποδεικτικού της κράτησης και να μην ανοίξουν ταυτόχρονα οι μετακινήσεις από νομό σε νομό.

Σχόλια

coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis