Home design
home design

Κακοκαιρία “Λέανδρος”: Το τρίτο κύμα χτυπά με σφοδρότητα την Κορινθία

Γκούρα Κορινθίας χιονισμένη

Με σφοδρότητα χτυπά η κακοκαιρία “Λέανδρος” αυτήν την ώρα, 8:00 το πρωί της Δευτέρας 18 Ιανουαρίου, την κεντρική και δυτική Κορινθία και κυρίως την ημιορεινή και ορεινή ζώνη. 

Οι χιονοπτώσεις από τα 100 μέτρα υψόμετρο και πάνω είναι έντονες και έχουν ξεκινήσει από νωρίς το πρωί ενώ σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων το κύμα θα κορυφωθεί γύρω στις 11:00 η ώρα. 

Στο επίκεντρο του χιονιά βρίσκεται η ορεινή και ημιορεινή ζώνη του νομού και κυρίως ο δήμος Σικυωνίων, οι υπηρεσίες του οποίου βρίσκονται στην πρώτη γραμμή τρεις μέρες τώρα για την αντιμετώπιση των φαινομένων. 

Γκούρα Κορινθίας χιονισμένη

Φωτο: Μοναδικές εικόνες από τη Γκούρα Κορινθίας χθες Κυριακή 17 Ιανουαρίου (πηγή: Δήμος Σικυωνίων)

Μάλιστα, χθες αργά το βράδυ, Κυριακή 17/01, εκδόθηκε σχετική ανακοίνωση από το δήμο στην οποία ανακοινωνόταν ότι αφενός μεν τα σχολεία και οι παιδικοί-βρεφικοί σταθμοί θα παραμείνουν κλειστά σήμερα, αφετέρου καλούσε τους πολίτες να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις που θα δυσκόλευαν εξαιρετικά το έργο των συνεργείων εκχιονισμού. 

Σήμερα, από νωρίς το πρωί, ο μηχανισμός βρίσκεται επί ποδός, γεγονός που επισημαίνεται σε σχετική ανάρτηση του δημάρχου Σικυωνίων, Σπύρου Σταματόπουλου, ο οποίος ανέβασε και βίντεο όπου φαίνεται η πυκνή χιονόπτωση που επικρατεί σχεδόν στο σύνολο του δήμου του. 

 

Πού αλλού είναι κλειστά τα σχολεία

Σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις των άλλων δήμων της Κορινθίας τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά στο σύνολο του δήμου Βέλου-Βόχας, όπου θα κλείσουν και οι Βρεφικοί – Παιδικοί Σταθμοί και στο δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης θα είναι κλειστά τα σχολεία των ορεινών οικισμών Μάννας και Πύργου.

Σχόλια

coffee berry
expo360x90
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis