home design 800x400

Χιόνια: Ελβετία η Καρυά της Αργολίδας – Χιονοπόλεμος στα λευκά ορεινά (19 φωτογραφίες)

Ελβετικό χωριό θύμιζε η Καρυά της Αργολίδας, ντυμένη στα άσπρα, μερικά χιλιόμετρα έξω από το Άργος, το πρωί της Δευτέρας.

Η ημέρα ξεκίνησε για τους ντόπιους με χιονόπτωση, που συμπλήρωνε το πανέμορφο λευκό τοπίο της Κυριακής.

Αρκετοί από αυτούς που αποφάσισαν να πάνε στα κοντινά ορεινά της Αργολίδας, αφήνοντας για λίγο την κλεισούρα του σπιτιού, λόγω του αυστηρού lockdown που βρίσκεται ο νομός, αρκέστηκαν να σταματήσουν στην Χούνη, ή και λίγο ακόμα πιο ψηλά και να απολαύσουν το χιόνι.

Ο δρόμος κλειστός μέχρι το μεσημέρι, όμως πολλοί θαρραλέοι κατάφεραν να φτάσουν στην πλατεία είτε φορώντας αντιολισθητικές αλυσίδες στα αυτοκίνητά τους, ή ακόμα και με τα πόδια, αφού τα τελευταία δύο ανηφορικά  χιλιόμετρα ήταν αδιάβατα.

Παιδικές φωνές ακούγονταν στην ησυχία του τοπίου, κάποιοι σκαρφάλωναν σε πλαγιές, σαν να βρίσκονται σε χιονοδρομικό κέντρο, κάποιοι άλλοι έπαιζαν χιονοπόλεμο. 

Αποτύπωμα ευτυχισμένων στιγμών οι χιονάνθρωποι στην άκρη του δρόμου, που φτιάχτηκαν με μεράκι, από όσους επιχείρησαν να φτάσουν στην Καρυά. 

Οικογένειες, μικρές παρέες, αλλά και μοναχικοί τολμηροί ανηφόρησαν για να χαρούν το λευκό τοπίο. Πολλοί δεν τα κατάφεραν αφού δεν είχαν προβλέψει να έχουν αντιολισθητικές αλυσίδες, οπότε αρκέστηκαν να σταματήσουν στην άκρη του δρόμου και να παίξουν χιονοπόλεμο με το χιόνι που είχε καλύψει την άσφαλτο.

Οι ντόπιοι κλεισμένοι στα σπίτια τους, εκτός από λιγοστούς, που ξεμύτιζαν στο χιόνι για να πάνε στις δουλειές.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχόλια

Exit mobile version