home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Σπάρτη: Θετικό κρούσμα σε υπάλληλο της Οικονομικής Υπηρεσίας του δήμου

Νοσοκομείο Σπάρτης

Θετικό κρούσμα εντοπίστηκε στη Σπάρτη σε υπάλληλο της Οικονομικής Υπηρεσίας του δήμου. Αμέσως, τέθηκαν σε εφαρμογή όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ενημερώθηκε άμεσα το προσωπικό της Υπηρεσίας προκειμένου να υποβληθεί σε διαγνωστικούς ελέγχους και χθες Σάββατο 16/01, μεγάλος αριθμός αυτών μετέβη στο Νοσοκομείο Σπάρτης και πραγματοποίησε το τεστ.

Σε αναμονή των αποτελεσμάτων, σήμερα Κυριακή 17/01 πραγματοποιείται απολύμανση των χώρων που στεγάζεται η Υπηρεσία ενώ αύριο Δευτέρα θα πραγματοποιηθούν προληπτικά τεστ και στο υπόλοιπο προσωπικό του Δήμου.

Σε 700 rapid test μόνο δύο θετικά

Εν τω μεταξύ τα 120 τεστ που έγιναν την Παρασκευή 15/01 στο δήμο Σπάρτης ήταν όλα αρνητικά, αλλά και στις δύο προηγούμενες μέρες από τα 591 τεστ που έγιναν, μόνο τα δύο ήταν θετικά, δηλαδή σε σύνολο πάνω από 700 τεστ τα θετικά ήταν ελάχιστα.

Παρά τα αισιόδοξα μηνύματα των αριθμών, όμως, ο ΕΟΔΥ για να διακοπεί η αλυσίδα μετάδοσης του κορωνοϊού, και για να προστατευτεί η επιχειρησιακή ικανότητα των νοσοκομειακών και υγειονομικών δομών στη περιοχή της Λακωνίας, αποφάσισε την παράταση του lockdown, μέχρι τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου!

Ο δήμος Σπάρτης σε σχετική ανακοίνωση για το θέμα επισημαίνει ότι «Παρά την προσωπική, κοινωνική, ψυχολογική, εμπορική και οικονομική αναστάτωση που επιφέρουν τέτοιοι περιορισμοί, πρέπει να πειθαρχούμε στις αποφάσεις των αρμόδιων αρχών! Τελικά είναι για το δικό μας το καλό!

Τα αποτελέσματα των τελευταίων τεστ, και μάλιστα σε πολύ μεγάλο αριθμό συνδημοτών μας, δίνουν κάποιο τόνο αισιοδοξίας!

Δε πρέπει όμως να υπάρχει κανένας εφησυχασμός!

Από εμάς τους ίδιους εξαρτάται να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας, τους ανθρώπους που αγαπάμε και τους συμπολίτες μας!».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis