home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΡεπορτάζΑρχείο

Νοσοκομείο Ναυπλίου: Κίνδυνος λουκέτου στην Παθολογική

Άθλο αποτελεί ο τρόπος που καταφέρνει να λειτουργεί το νοσοκομείο Ναυπλίου εν μέσω πανδημίας, αφού βρίσκεται στο όριο να βάλει λουκέτο η Παθολογική κλινική που έχει ουσιαστικά μείνει χωρίς γιατρούς και η λειτουργία της γίνεται επισφαλής.

Ένας γιατρός μόνος του, μεταφερόμενος από το νοσοκομείο Άργους είναι υπεύθυνος αυτή τη στιγμή για τη λειτουργία του Παθολογικού του νοσοκομείου Ναυπλίου, που είναι γνωστό ότι έχει τη δυνατότητα νοσηλείας 31 ασθενών και 21 νοσούντων από covid 19.

Από τις αρχές Δεκέμβρη, σύμφωνα με πληροφορίες καταβάλλονται προσπάθειες να μην καταρρεύσει η κλινική, την ώρα που οι ανάγκες του νοσοκομείου είναι εξαιρετικά αυξημένες, λόγω κορωνοϊού.

Το προσωπικό κρούει τον κώδωνα του κινδύνου προς τους αρμοδίους, αφού ο μικρός αριθμός των ειδικευόμενων και εξειδικευμένων ιατρών δεν αρκεί για την ασφαλή λειτουργία της κλινικής.

Εκτός από τον γιατρό παθολόγο που έχει μεταφερθεί από το νοσοκομείο Άργους, και η πνευμολογόγος που θεωρείται απαραίτητη για ασθενείς covid, είναι υπεύθυνη για τον Covid στο ΚΟΜΥ και με πολύ προσπάθεια καλύπτει τις βάρδιες της στην κλινική. Μια ακόμα πνευμονολόγος απουσιάζει για μεγάλο διάστημα σε αναρρωτική άδεια.

Το θέμα των νοσοκομείων Αργολίδας αναδεικνύεται συνεχώς ακόμα και από τον Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα που έχει  δηλώσει ότι “Η Αργολίδα από πλευράς υποδομών είναι ο πιο υποβαθμισμένους νομός σε ολόκληρη την περιφέρεια” και έχει εξαγγείλει νέο νοσοκομείο στην Αργολίδα. Όμως βλέποντας την περίπτωση του νοσοκομείου Ναυπλίου το θέμα δεν είναι μόνο στις υποδομές, αλλά και το προσωπικό.

Αγωνία λόγω Covid

Παράλληλα, για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών που παρουσιάζει η Παθολογική Κλινική και ενώ αυξάνονται τα ύποπτα ή και τα θετικά κρούσματα κορωνοϊού γίνεται λόγος για την αναγκαιότητα δημιουργίας ομάδας νοσηλευτικού προσωπικού που θα ασχολείται μόνο με ασθενείς που σχετίζονται με τον κορωνοϊό.   

Το αποκορύφωμα

Το πρόβλημα ξεκίνησε πριν από μερικά χρόνια, όταν από τους τρεις τουλάχιστον μόνιμους παθολόγους, κατέληξε η κλινική στη σημερινή κατάσταση. Ο ένας από τους τρεις γιατρούς μετακινήθηκε στην Τρίπολη, και σταδιακά οι άλλοι δύο συνταξιοδοτήθηκαν. 

Το πρόβλημα συνεχίζεται και αυτές τις ημέρες τη στιγμή που ο νομός Αργολίδας παραμένει σε αυστηρό lockdown, το οποίο μάλιστα παρατάθηκε.

Την ώρα λοιπόν που ο νομός είναι σε καραντίνα με απόφαση της Πολιτικής Προστασίας και δεδομένης της δυνατότητας της Παθολογικής κλινικής να νοσηλεύσει 31 ασθενείς και άλλους 21 που νοσούν από κορωνοϊό το προσωπικό εκτός από τον ένα μόνιμο παθολόγο που έχει μεταφερθεί, περιορίζεται σε έναν ακόμα επικουρικό παθολόγο ο οποίος όμως βρίσκεται στο συγκεκριμένο νοσοκομείο ελάχιστες μέρες κάθε βδομάδα και μια ειδικευόμενη παθολόγο η θητεία της οποίας λήγει σε δύο μήνες. Επίσης υπάρχει ένας γιατρός χωρίς ειδικότητα που κάνει την εκπαίδευσή του για να φύγει σε λιγότερο από έναν μήνα και έναν ακόμα ανειδίκευτο γιατρό που εργάζεται με τετράμηνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόσφατος διαγωνισμός που είχε προκηρυχθεί δεν είχε αποτέλεσμα αφού δεν υπήρχε ενδιαφέρον από γιατρούς να διοριστούν.

Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι για το Νοσοκομείο Ναυπλίου, και αναζητείται άμεσα λύση.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

3 Σχόλια

  1. Νοσοκομείο Ναυπλίου: Κίνδυνος λουκέτου στην Παθολογική
    Oι βουλευτές Αργολίδας ασχολούνται με το πώς θα αποκατασταθεί η λειτουργία του μετεωρολογικού σταθμού στην Πυργέλα Άργους με άρθρα και επερωτήσεις γιατί πιστεύουν ότι είναι πολύ σημαντικό θέμα.
    Δεν έχουν καταλάβει ότι οι ατυχείς χειρισμοί των διοικητών του νοσοκομείου Ναυπλίου και Άργους έχουν οδηγήσει σε μαρασμό τα δύο νοσοκομεία με τεράστια έλλειψη προσωπικού στις μονάδες .
    Στην Χειρουργική του Άργους που έχουν απομείνει 2 χειρουργοί, στην Μαιευτική που με την συνταξιοδότηση του Δ/ντη οδηγείται σε κλείσιμο και φυσικά στην Παθολογική κλινική του Ναυπλίου με την τεράστια έλλειψη προσωπικού .
    Το θέμα είναι γνωρίζουν ή κάνουν ότι δεν γνωρίζουν …
    Σε οποιαδήποτε περίπτωση δεν αποτελεί δικαιολογία …
    Νοσοκομεία σε μαρασμό …

  2. κύριοι τι λέτε !!!!!!!!!!!!!!!! καθε μέρα έχουμε φωτογραφήσεις των Διοικητων με υπουργούς με γιατρούς με τον Δεσπότη με παπάδες και τόσους άλλους προεστούς !!!!!!!!!!!!!! με ωραία φωτογένεια,, όλα τέλεια στη χώρα του Κούλη του Αδωνι με τον αδερφό του τον φασόλη !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! καλο καλοκαίρι και να αισιοδοξείτε να φύγει η καταστροφική Κυβέρνηση των υποτακτικών της ΒILDEBERG.

Διαβάστε ακόμα

Back to top button