home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΡεπορτάζΑρχείο

Κορωνοϊός: «Βόμβα» Νίκα για ανοιχτά καφενεία χωριών σε Αργολίδα και Λακωνία

Τέσσερα συνεργεία ΚΟΜΥ περνούν από κόσκινο τον πληθυσμό σε Αργολίδα και Σπάρτη, μετά την ανακοίνωση για σκληρό lockdown στις δύο περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά, καθώς σε 400 τεστ που έγιναν στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας όλα βγήκαν αρνητικά, ενώ στα 100 που έγιναν στη Λακωνία βρέθηκε ένα θετικό. Παράλληλα διεξάγονται ιχνηλατήσεις από συνεργεία της Πολιτικής Προστασίας. Ωστόσο καταγγέλεται πως κάποιοι δεν τηρούν τα μέτρα που έχουν ληφθεί, καθώς υπάρχουν καφενεία σε χωριά που παραμένουν ανοιχτά για τους πελάτες τους.

Αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο Άργους νοσηλεύονται 2 άτομα με κορωνοϊό, ενώ αντίστοιχα στο νοσοκομείο Σπάρτης οι νοσηλευόμενοι είναι 6. Τα σημερινά κρούσματα στην Αργολίδα ήταν 11 και στη Λακωνία 6.

Για την αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στην Αργολίδα πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί τηλεσύσκεψη μεταξύ εμπλεκομένων φορέων. Μεταξύ άλλων επισημάνθηκε η αναγκαιότητα πλήρους συμμόρφωσης των πολιτών με την κοινή υπουργική απόφαση λόγω της πολυεστιακής εμφάνισης κρουσμάτων σε διάφορες περιοχές του Νομού παρά το γεγονός ότι ακόμα δεν εμφανίζεται ιδιαίτερα βαρύ επιδημιολογικό φορτίο στην περιοχή.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συνέντευξης που παραχώρησε σήμερα, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι όλα θα πάνε καλά και πως αν τα πράγματα συνεχιστούν έτσι το σκληρό lockdown θα λήξει τη Δευτέρα.

«Να είμαστε ψύχραιμοι και τα στελέχη να έχουν ενιαία στάση. Ενοχλούμαι με αυτούς που προσπαθούν να κερδίσουν πολιτικά μέσα στον πόλεμο», σημειώσε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης.

Όπως είπε επίσης ο Παναγιώτης Νίκας αναφερόμενος στις περιοχές της Αργολίδας και του Δήμου Σπάρτης, όπου επιβλήθηκε το αυστηρό lockdown: «Μου λένε από την αστυνομία ότι στα χωριά ήταν ανοιχτά καφενεία. Η αστυνομία πρέπει να είναι σκληρή, όμως δεν γίνεται να υπάρχει ένας αστυνομικός για τον καθένα. Χρειάζεται ατομική ευθύνη».

Αναφορικά με τις διαφωνίες που εξέφρασαν οι δήμαρχοι Ερμιονίδας και Επιδαύρου για το lockdown, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ξεκαθάρισε: «Λόγω της ροής πληθυσμού προς διάφορες περιοχές εκτιμήθηκε πως πρέπει να γίνει το σκληρό lockdown μέχρι τη Δευτέρα». Συνεπώς το εύρος του lockdown σε Δήμους και με χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο, έχει να κάνει με τον περιορισμό των μετακινήσεων του πληθυσμού και εντός νομού.

Ακούστε το σχετικό απόσπασμα από τις δηλώσεις Νίκα στο παρακάτω podcast:

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button