Home design
home design

Αργολίδα: Τί προηγήθηκε του ολικού lockdown. Με ποιούς μίλησε ο Χαρδαλιάς και πώς λήφθηκε η απόφαση

ΝΙΚΟΣ ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ

Από το απόγευμα της Τρίτης 12 Ιανουαρίου είχε δρομολογήσει η Πολιτική Προστασία το κλείσιμο της Αργολίδας, λόγω των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Την Τρίτη, μια μέρα νωρίτερα από την κρίσιμη απόφαση είχε πραγματοποιηθεί έκτακτη τηλεφωνική σύσκεψη του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά, του πρόεδρου του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας Παναγιώτη Αρκουμανέα, στελεχών της Πολιτικής Προστασίας και του αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Γιάννη Μαλτέζου.

Η Πολιτική Προστασία προβληματιζόταν αρκετές μέρες πριν, αν πρέπει η Αργολίδα να μπει σε αυστηρό lockdown ή αν μπορεί να περιοριστεί η μετάδοση του ιού, χωρίς να κλείσει ο νομός. Της τελικής ανακοίνωσης προηγήθηκε το επιβεβαιωμένο κρούσμα μαθητή στο 5ο δημοτικό σχολείο Ναυπλίου, αλλά και η άρνηση προσέλευσης συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας στα προληπτικά τεστ, με την δικαιολογία να μην ….”στιγματιστούν” στις μικρές κοινωνίες, όπως αυτήν της Νέας Τίρυνθας.

Ο έντυπος ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ της Πέμπτης αποκαλύπτει τί συζητήθηκε στη σύσκεψη και τί ήταν αυτό που οδήγησε στο ολικό lockdown.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 14.01.2021

Σχόλια

coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis