Σάββατο, Απρίλιος 17, 2021
Home design
ΑρχικήΠολιτισμόςΠόλεμος στη Σμύρνη: Έδωσαν λάμψη από Μυκήνες στο λιμάνι αλλά τους πονάει...

Πόλεμος στη Σμύρνη: Έδωσαν λάμψη από Μυκήνες στο λιμάνι αλλά τους πονάει ο Αγαμέμνονας

Σχετικά

Περισσότερα

Πόλεμος μεταξύ πολιτικών και αυτοδιοικητικών έχει ξεσπάσει στη Σμύρνη της Τουρκίας για την ονοματοδοσία προβλήτας στο λιμάνι με το ελληνικό όνομα «Αγαμέμνων». Αν και η πόλη δεν έχει κάποια σχέση με τις πολύχρυσες Μυκήνες, ωστόσο εκεί βρίσκονται οι ιστορικές ιαματικές πηγές που φέρουν το όνομα του μυθικού βασιλιά.

Με αφορμή αυτή την απόφαση βουλευτές της κυβέρνησης (AKP) κατηγορούν το δήμαρχο της Σμύρνης, Τουντς Σογιέρ, ο οποίος ανήκει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης (CHP), ότι προέβη στην ονοματοδοσία, ωστόσο ο ίδιος υποστηρίζει ότι η προβλήτα τέθηκε σε λειτουργία το 2017 με την άδεια του υπουργείου Μεταφορών, Ναυτιλιακών Υποθέσεων και Επικοινωνιών με αυτό το όνομα «Agamemnon» και ότι ο ίδιος δεν έχει καμία σχέση με το «βάπτισμά» της.

Σε ανακοίνωσή της η δημαρχία αναφέρει ότι: «Ο Τουντς Σογιέρ δεν έχει καμία σχέση με την κατασκευή της προβλήτας ή το όνομά της. Η προβλήτα πήρε το όνομα αυτό για τουριστικούς σκοπούς, καθώς εκεί βρίσκονται οι ιστορικές ιαματικές πηγές «Αγαμέμνων».

Η δημαρχία χαρακτηρίζει «γελοίες» τις κατηγορίες που αποδίδονται στο δήμαρχο της Σμύρνης για το όνομα κι επισημαίνει ότι το όνομα «Αγαμέμνων» χρησιμοποιείται ευρέως, ακόμη και σε αίθουσες συνεδριάσεων κλπ. που έχει χρησιμοποιήσει και το ίδιο το κυβερνών κόμμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Home design

Πρόσφατα σχόλια