Κυριακή, Απρίλιος 18, 2021
Home design
ΑρχικήΕιδήσειςΑυτοδιοίκησηΝεφεληγερέτης ο Νίκας πάνω από τον Ερασίνο

Νεφεληγερέτης ο Νίκας πάνω από τον Ερασίνο

Σχετικά

Περισσότερα

Είναι λογικό όλες οι πλευρές που εμπλέκονται στην ιστορία με την «διευθέτηση», ενός ήσυχου ποταμού, να αναρωτιούνται με ποιους και πότε ήρθε σε συνεννόηση η Περιφέρεια Πελοποννήσου και προωθείται επιμέρους εφαρμογή της οριοθέτησης του Ερασίνου. Τα ερωτηματικά είναι πολλά και κυρίως τι εννοούν επαναπροσέγγιση του θέματος.
Με ανάρτησή του στο διαδίκτυο, το μέλος της ομάδας «φίλοι του υγροτόπου Ναυπλίου Ν. Κίου», Μπάμπης Αντωνιάδης σημειώνει:
«Διάβασα στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανακοίνωση του περιφερειάρχη για το θέμα του Ερασίνου υπήρξε επαναπροσέγγιση και συνεννόηση”. Για να υπάρχει επαναπροσέγγιση πρέπει να υπάρχει διάλογος κάτι που δεν έγινε χθες.
Χθες, 11/1/2021 μας κάλεσαν να συναντηθούμε με τον περιφερειάρχη και τους ευχαριστούμε. Δεν έγινε καμία συζήτηση. Διατυπώθηκε μια παρότρυνση από το κ. Νίκα για συζήτηση με τον αντιπεριφερειάρχη κ. Μαλτέζο. Αν η δήλωση του περιφερειάρχη κ. Νίκα ότι «παρά την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, η Περιφέρεια επιδιώκει να προχωρήσει σε συνεννόηση με τους οικολογικούς φορείς ώστε να μην γίνουν ορισμένα από αυτά που προβλέπει η μελέτη, προκειμένου να διαφυλαχθεί το φυσικό περιβάλλον της περιοχής” έμμεσα διατυπώνει ότι η υπάρχουσα μελέτη είναι καταστροφική για το περιβάλλον είναι ένα θετικό βήμα.

Οι φίλοι του υγρότοπου Ναυπλίου Ν Κίου έχουν καταθέσει τις προτάσεις τους. Η επίσημη απάντηση μέχρι σήμερα είναι η απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου για υλοποίηση της μελέτης.

Για να υπάρχει συνεννόηση πρέπει να υπάρχει και αλλαγή της απόφασης του περιφερειακού συμβουλίου. Οι φίλοι του υγρότοπου είναι πάντα ανοικτοί σε διαδικασίες διαλόγου».

Φυσικά δεν είναι μόνοι οι «φίλοι του υγροτόπου Ναυπλίου Ν. Κίου». Ο κ. Νίκας δεν επιτρέπεται να αγνοήσει την ομόφωνη βούληση του Δημοτικού συμβουλίου Άργους- Μυκηνών, για καμιά παρέμβαση στον Ερασίνο. Τους πολίτες δεν τους ενδιαφέρουν οι Κόντρες Νίκα- Καμπόσου, αλλά η προστασία του ποταμού, του υγροτόπου και του οικοσυστήματος. Είναι καιρός να φύγουν τα νέφη πάνω από τον Ερασίνο και να γίνουν γνωστές οι «νέες» προθέσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Home design

Πρόσφατα σχόλια