Σάββατο, Απρίλιος 17, 2021
Home design
ΑρχικήΕιδήσειςΠολιτικήΕσπεριδοειδή: Οι αγωνίες των παραγωγών της Αργολίδας για ακόμα μια φορά στη...

Εσπεριδοειδή: Οι αγωνίες των παραγωγών της Αργολίδας για ακόμα μια φορά στη βουλή

Σχετικά

Περισσότερα

Τις αγωνίες των παραγωγών εσπεριδοειδών της Αργολίδας, και ιδιαίτερα κλημεντίνης, ναβαλίνας και μέρλιν, μεταφέρει για ακόμα μία φορά ο Γιάννης Ανδριανός προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σ. Λιβανό με θέμα την ανάγκη στήριξης των εσπεριδοπαραγωγών που πλήττονται από τις καιρικές συνθήκες, από τον ανταγωνισμό και από την πανδημία, χωρίς ωστόσο να έχει ανακοινωθεί κάτι προς όφελός τους από την κυβέρνηση μέχρι στιγμής, παρά τις πιέσεις που ασκούν εδώ και καιρό προς πάσα κατεύθυνση.

Το κείμενο της Ερώτησης Ανδριανού έχει ως εξής:

«Μετά την αλλαγή της πολιτικής ηγεσίας του αρμόδιου Υπουργείου, επανέρχομαι στο θέμα που είχα θίξει με προηγούμενη Ερώτηση, της ανάγκης αντιμετώπισης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν σήμερα οι παραγωγοί εσπεριδοειδών, και ιδιαίτερα κλημεντίνης, ναβαλίνας αλλά και μέρλιν.

Συγκεκριμένα, μετά και τα πρόσφατα ασύμβατα με την εποχή καιρικά φαινόμενα που προκάλεσαν εκτεταμένες καταστροφές στην παραγωγή, οι παραγωγοί εσπεριδοειδών και ιδιαίτερα κλημεντίνης, ναβαλίνας και μέρλιν στην Αργολίδα και σε άλλες περιοχές της χώρας αντιμετωπίζουν έντονα προβλήματα λόγω μιας πληθώρας επιβαρυντικών παραγόντων όπως η μείωση της ζήτησης και των παραγγελιών των συσκευαστηρίων προς εξαγωγή με αποτέλεσμα ο καρπός να μένει στα δέντρα, καθώς και η δυσκολία πρόσβασης στις αγορές.

Επισημαίνεται τέλος ότι στα ως άνω προβλήματα προστίθενται και οι πολύπλευρες συνέπειες της πανδημίας που έχουν πλήξει έντονα τους παραγωγούς οι οποίοι σε μεγάλο βαθμό αδυνατούν να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους.

Κατόπιν αυτών,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

1. Τι ενέργειες προτίθεται να αναλάβει η Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των παραγωγών εσπεριδοειδών και ιδίως κλημεντίνης, ναβαλίνας και μέρλιν και την στήριξή τους».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Home design

Πρόσφατα σχόλια